A Renault nem akar extra nyomást Kubica miatt - F1VILÁG.HU

A Renault nem akar extra nyomást Kubica miatt

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Nem tulajdonított komoly jelentőséget Robert Kubica tesztprogramjának a Renault F1-es programját vezető Cyril Abiteboul, azt azonban elismerte, ha az eredményes lesz, a lengyel akár ismét versenyezhet a Forma-1-ben.

Kubica a napokban ismét lehetőséget kapott a francia istállótól – ezúttal a Paul Ricard versenypályán vezethette a Lotus 2012-es modelljét, illetve kipróbálhatta a szimulátorban a Renault idei autóját is.

„Szeretnénk, ha mindenki számára világos lenne az, hogy azért tesztel, hogy tovább folytathassa annak kiértékelését, hogy mire képes, és mire nem” – mondta Abiteboul a Motorsport.com című lapnak még az eheti teszt előtt.

„Számos dolgot szeretnénk tesztelni. Összeállítunk egy programot – ezt most nem szeretném részletezni –, de szeretném világossá tenni, hogy amennyiben pozitív eredményekkel zárul el a teszt, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jövőre a Renault-nál fog vezetni. A dolgok egy kicsit összetettebbek ennél.”

„Mint mindig, most is lépésről lépésre haladunk, nagyon odafigyelünk, és próbáljuk a lehető legjobban félretenni az érzelmeket. Oda kell figyelnünk a fizioterápiára, az orvosi ellenőrzésekre, hogy megbizonyosodjunk arról, minden rendben.”

„És ki tudja? Ha a teszt pozitív eredménnyel zárunk, és a következő lépések is kielégítőek, talán F1-es autóban találhatja magát. De még nem akarok erről spekulálni, mert nem akarom, hogy a média miatt nyomás nehezedjen ránk.”

„Ő egy óriási karakter, de ebben a helyzetben most félre kell tennünk az érzelmeket. Mindannyian szeretnénk, ha visszatérne, de nagyon pragmatikusan állunk hozzá a dologhoz. Ez a mi felelősségünk.”

Arra a kérdésre, hogy Kubica valóban tesztelheti-e az idei autót a Magyar Nagydíjat követő teszten, Abiteboul így felelt: „Jelenleg nem spekulálunk a további tesztekről.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!