Verstappen vs. Ocon

A Renault nem fél attól, hogy bajba kerül kipufogója miatt

Fotó: Renault
Fotó: Renault

A Renault Forma-1-es csapatánál nem tartanak attól, hogy a rivális csapatok tiltakoznak majd új kipufogórendszerük ellen.

A francia istálló új autójának kipufogóját úgy alakították ki, hogy az a hátsó szárny irányába fújja a forró kipufogógázokat – a hátsó szárnyat pedig emiatt hőálló anyagokkal erősítették meg.

A barcelonai teszteken látottak alapján egyértelműnek is tűnik, hogy a forró gázok elérik a hátsó szárnyat, így felmerülhet a gyanú, hogy a Renault aerodinamikai célokra használja a kipufogógázokat.

Nick Chester, a francia istálló technikai igazgatója azonban nem tart attól, hogy a riválisok bepanaszolják őket.

„Nem hallottam panaszt. A kipufogót különféle módokon lehet elhelyezni, mi pedig egy kicsit közelebb helyeztük a karosszéria tetejéhez” – mondta a szakember.

„A legtöbb autó esetében a kipufogógázokat többé-kevésbé a szárny felé irányítják, ezért fejlesztettünk ki egy olyan megoldást, mely a legtöbbet hozza ki azokból a lehetőségekből, amiket a szabályok megengednek.”

„Ha a kipufogócső ott helyezkedik el, ahol egyébként a szabályok lehetővé teszik, szerintem nincs probléma.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Friss hírek