Megosztás:

A Renault nem számított arra, hogy bejut a Q2-be

Az újonc Palmer csapattársát is legyűrte az időmérőn.
Az újonc Palmer csapattársát is legyűrte az időmérőn. © Pirelli

Meglepően erősnek mutatkoznak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén a Renault versenyzői – Kevin Magnussen elárulta, nem számítottak arra, hogy bejutnak a kvalifikáció második etapjába.

A dán versenyző a tizenötödik rajtkockát szerezte meg Melbourne-ben, újonc csapattársa, Jolyon Palmer pedig még nála is jobban szerepelt, ő tizennegyedik lett.

„Nem gondoltuk volna, hogy ilyen erősek leszünk ma – nem számítottunk arra, hogy túléljük a Q1-et, ráadásul mindkét autóval” – mondta Magnussen az időmérő után.

„A köröm nem volt tökéletes, még többet kihozhattam volna az autóból, ez pedig mindenképpen biztató. Elég frusztráló, hogy a Q2-ben nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. A forgalom miatt nem volt esélyünk arra, hogy jobb köridőt érjünk el. Az időmérő viszont mindenki számára ugyanolyan, és előbb-utóbb nekünk kedveznek majd a dolgok.”

A Renault másik versenyzője, Jolyon Palmer szintén elégedett – elmondása szerint nagyon izgatottan várja már élete első F1-es futamát.

„Az időmérőn folyamatosan kell építkezni, egyre gyorsabbá kell válni, miközben folyamatosan kint kell lenni a vízből, nem szabad, hogy kiessünk” – magyarázta a brit az új időmérő-formátummal kapcsolatban.

„Örülünk, hogy bejutottunk a Q2-be, nem igazán vártunk többet. Száraz pályán nem sokat köröztem itt, szóval próbáltam egy kicsit építkezni, az utolsó körben pedig tudtam, hogy mindent bele kell adnom.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egyértelműen kudarcot vallott az idén bevezetett új időmérő-formátummal a Forma-1 – ezt mondta a...

Hozzászólások

( komment)