A Renault Ricciardót akarta elkérni a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

A Renault Ricciardót akarta elkérni a Red Bulltól

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

Megpróbálta megszerezni a 2018-as szezonra Daniel Ricciardót a Renault Forma-1-es csapata.

Az ausztrál versenyző jelenleg érvényes szerződése a következő év végéig szól a Red Bull Racingnél, ám miután az energiaital-gyárosok kulcsszerepet játszottak abban, hogy a McLaren jövőre a francia gyártó erőforrásait használhassa, felmerült az is, hogy Ricciardo a Renault-nál folytatja pályafutását.

A Renault végül Carlos Sainzot tudta leigazolni a következő 2 évre a Toro Rossótól – cserébe azért, hogy az olasz kiscsapat az ő motorjuk helyett jövőre a Honda aggregátjait használja.

A Motorsport.com forrásaira hivatkozva azt írja, a Renault megpróbálkozott azzal, hogy Sainz helyett Ricciardót kéri el a Red Bulltól.

A franciák végül belátták, a Red Bull biztosan nem engedi el az ausztrált, így végül minden erejükkel arra törekedtek, hogy megszerezzék Sainzot. A Renault azt szeretné, ha az ifjú spanyol már idén, a Maláj Nagydíjon az ő autójukat vezethetné, Jolyon Palmer azonban ragaszkodik szerződéséhez, és szeretné végigversenyezni az idei szezont.

„Még 7 versenyem van. Ott leszek Malajziában, és Abu Dhabiig versenyezni fogok. Szerződésem van, szóval 7 versenyem még lesz idén” – szögezte le a brit.
„Szerintem már 35 verseny óta mondogatják, hogy a következőn, vagy a következő futamok valamelyikén már nem leszek ott. Semmi új nincs ebben. Falra hányt borsó… A legtöbb versenyen ugyanez volt idén, semmi sem változott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!