Megosztás:

A Renault szerint boldog a Red Bull

A Red Bull sokat vár a Renault átalakulásától.
A Red Bull sokat vár a Renault átalakulásától. © Red Bull Racing

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elmondta, hogy a francia nagyvállalat kapott néhány pozitív visszajelzést az elmúlt időben a Red Bull Forma-1-es tanácsadójától, Helmut Markótól, aki a tavalyi évben élesen kritizálta őket.

Marko egyike volt azoknak, akik kemény szavakkal illették a Renault-t a tavalyi évben, amiért borzalmasan gyenge motort szállított partnercsapatainak, köztük a Red Bullnak, mellyel korábban rengeteg sikert ért el a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok azt tervezték, hogy szakítanak a Renault-val, ám mivel sem a Mercedes, sem a Ferrari nem volt hajlandó összeállni velük, maradtak a franciákkal, jóllehet átnevezték motorjukat TAG Heuer-re.

Azonban egy relatíve eredményes téli tesztszezon után a Renault magabiztos, hogy a Red Bull elégedett lesz az idei évben.

„A motor sokkal megbízhatóbb az autó is sokkal jobb, a Red Bull boldog” – mondta Abiteboul.

„Nagyon pozitív megjegyzéseket kaptunk Helmuttól, szóval csodás az élet. Azonban semmit nem veszek készpénznek.”

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szintén elégedetten nyilatkozott a Renault-ról és a következőket mondta: „Bár az egység nagyjából ugyanaz, mint a tavalyi évben volt, az az érzésem, hogy a Renault nagyon keményen dolgozik az új munkatársaival, hogy jobbá váljon.”

Abiteboul azt is elmondta, hogy bár sok kritikát kaptak a Red Bulltól az utóbbi évben, soha nem volt katasztrofális a helyzet a két vállalat között, és idén is minden támogatást megadnak majd az energiaital-gyárosoknak, jóllehet gyári csapatuk lesz a fókuszban.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Fernando Alonso nem számít különösebb fennforgásra az időmérő edzésen, ugyanis véleménye szerint...

Hozzászólások

( komment)