Megosztás:

A Renault szerint idén még nem lesz meg az 1000 LE

A Renault célja, hogy felzárkózzon a Mercedeshez idén.
A Renault célja, hogy felzárkózzon a Mercedeshez idén. © Singapore GP

A jelenlegi Forma-1-es motoréra még nem készült fel arra, hogy átlépje az 1000 lóerős álomhatárt – mondja a Renault főnöke, Cyril Abiteboul.

A francia gyártó célja 2017-ben nem más, minthogy közelebb kerüljön riválisaihoz, a Mercedeshez és a Ferrarihoz – és bár megpróbálják elérni az 1000 lóerőt, úgy érzi, Cyril Abiteboul szerint ez idén még nem fog megvalósulni.

„Azt gondolom, az erőforrások csúcsteljesítménye 900 és 950 lóerő között lesz” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című német szaklapnak.

„Ha egy csapat 1000 lóerővel kalkulál, akkut túl optimista. Szerintem még a Mercedes sem fogja elérni. A jelenlegi szabályok keretében viszont abszolút megvalósítható lesz majd.”

„Van néhány radikális koncepciónk ahhoz, hogy ekkorát ugorjunk, de nem idén. Több időre van szükségünk.”

A Renault-nál nem kergetnek illúziókat, pontosan tudják, hogy nehéz lesz legyőzni a Mercedest idén – a felzárkózás viszont reális cél lehet 2017-ben.

„Nem gondoljuk úgy, hogy a Mercedes szintjén leszünk az idény elején. De szeretnénk azt hinni, hogy elég közel leszünk ahhoz, hogy a Red Bull harcolni tudjon ellenük, ha elég jó autót építenek. És biztos vagyok abban, hogy jó autót építenek!”

„A célunk az, hogy 2018-ban megelőzzük a Mercedes-motorokat.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Furcsa belegondolni, hogy idén lesz 20 esztendeje, hogy a fenti fotó elkészült az 1997-es év...

Hozzászólások

( komment)