A Renault újabb tesztlehetőséget ad Kubicának - F1VILÁG.HU

A Renault újabb tesztlehetőséget ad Kubicának

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault Forma-1-es csapata csütörtökön megerősítette, hamarosan újabb tesztlehetőséget ad Robert Kubicának, hogy kiderüljön, a lengyel versenyző képes lenne-e újra aktívan versenyezni a száguldó cirkuszban.

A 32 esztendős versenyző a múlt hónapban vezethetett újra Forma-1-es versenygépet: hatévnyi kihagyás után a Lotus 2012-es modelljével rótta a köröket Valenciában.

A teszt után Kubica azt mondta, az F1-es visszatérés a célja, erre pedig 80-90 százalék esélyt lát.

A Renault csütörtökön megerősítette, mindenben támogatják Kubicát, így újabb tesztlehetőséget adnak a lengyelnek.

„Noha az első, valenciai teszt csupán azt a célt szolgálta, hogy Robert újra vezethessen, a második gyakorláson már kiértékelhetjük a képességeit, hogy kiderüljön, képes lenne-e ismét a legmagasabb szinten versenyezni” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője.

„Ez egy új fejezet az ő személyes és professzionális utazásában, mi pedig büszkén támogatjuk őt azzal, hogy a Pau Ricard versenypályán megadjuk számára a szükséges infrastruktúrát.”

„Rengeteg akadályt kell még leküzdenie, és nála jobban senki sem tudja, hogy csak a teljesítménye dönt arról, hogy egy napon képes lesz-e visszatérni a professzionális versenyzéshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!