Megosztás:

Renault: A versenypályán kell bizonyítanunk

A Renault ügyvezetője tudja, mit kell tenniük, hogy szavuk legyen az F1-ben.
A Renault ügyvezetője tudja, mit kell tenniük, hogy szavuk legyen az F1-ben. © Renault Sport F1 Team

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul azt mondja, a francia istállónak a versenypályán kell kivívnia a Forma-1 résztulajdonosainak elismerését, hogy helye lehessen a Stratégiai Munkacsoportban.

Habár a francia istálló gyári csapatként van jelen az F1-ben, nem tagja a Stratégiai Munkacsoportnak. A Ferrari, a Mercedes, a Red Bull, a McLaren és a Williams mellett jelenleg a Force India érdekelt a tömörülésben, a Renault-nak tehát utóbbi istállót kellene „legyűrnie” azért, hogy 2018-tól helye legyen a szervezetben.

Bár a Renault-nak szava nincs jelenleg, a többi istállóval együtt lehetősége van arra, hogy megfigyelőként részt vegyen az üléseken.

„Akkor vívjuk majd ki a tiszteletet, ha eredményesek leszünk, ez az, amit folyamatosan mondok az ittenieknek” – mondta Cyril Abiteboul.

„Nem vagyunk tagja a Stratégiai Munkacsoportnak, de először is hozzá kell tenni, hogy nem voltunk még itt, amikor az megalakult, és van egy úgynevezett „forró” ülés, amit jelenleg a Force India birtokol. Ahhoz, hogy ott legyünk a Stratégiai Munkacsoportban, pontosan tudjuk, mit kell tennünk.”

„Nem vagyok az a fajta fickó, aki folyamatosan sajnáltatja magát, illetve a helyzetünket. Bernie-nek [Ecclestone] megvolt a véleménye a Renault-ról, de amikor 2005-ben és 2006-ban nyertünk sikeres versenyzőinkkel és nagyra tartott csapatfőnökünkkel [Flavio Briatore], Bernie nagyon tisztelte a Renault-t, és számított a szavunk.”

„Ha ismét ebben a helyzetben akarunk lenni, tudjuk, mit kell tennünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Habár az elmúlt idényben csak harmadik lett a konstruktőrök versenyében, továbbra is a Ferrari...

Hozzászólások

( komment)