Rendkívüli nevet kapott a Ferrari új autója - F1VILÁG.HU

Rendkívüli nevet kapott a Ferrari új autója

HIRDETÉS

Az F150-es kódnevet viseli majd 2011-ben a Ferrari forma-1-es versenyautója – jelentette be a csapat kedden kora este.


Az F150-es kódnevet viseli majd 2011-ben a Ferrari forma-1-es versenyautója – jelentette be a csapat kedden kora este.

Az olasz gárda pénteken, maranellói főhadiszállásán rántja le a leplet a vadonatúj betontorpedóról, melyet február elején, Valenciában máris pályára visznek majd.

Nem véletlenül kapja az F150-es kódnevet a 2011-es versenyautó: a csapat így szeretne tisztelegni Itália egyesítésének 150. évfordulója alkalmából.

„A Ferrari az olasz kiválóság, tehetség és kreativitás egyik kifejeződése” – nyilatkozta az olasz márka elnöke, Luca di Montezemolo a csapat hivatalos weboldalának.

„Minden férfi és nő, aki ennyire szenvedélyes munkát végez Maranellóban, büszkén képviseli hazánkat a világban, és ennek szellemében döntöttünk úgy, hogy egy olyan eseménynek ajánljuk ezt az autót, mely rendkívül fontos egész Olaszország számára.”

A Ferrari bejelentésének hallatán egyébként az Olasz Köztársaság elnöke, Giorgio Napolitano is elismerését fejezte ki a nemzeti márka felé, egyúttal megragadta az alkalmat és sikeres szerepelést kívánt a maranellói gárdának a 2011-es esztendőre.

Az új autó pénteki bemutatóját az olasz RAI 2 televízió élőben közvetíti, ám a csapat hivatalos weboldalán bárki figyelemmel kísérheti az ünnepélyes prezentációt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!