Rendszeres pontszerzésre hajtanak a Saubernél - F1VILÁG.HU

Rendszeres pontszerzésre hajtanak a Saubernél

HIRDETÉS

Magabiztosan várják a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjat a Forma-1-es Sauber istálló versenyzői: mind Kamui Kobayashi, mind Sergio Perez optimista, hiszen úgy érzik, a téli teszteken remekül helytállt a C31-es versenygép.


Magabiztosan várják a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjat a Forma-1-es Sauber istálló versenyzői: mind Kamui Kobayashi, mind Sergio Perez optimista, hiszen úgy érzik, a téli teszteken remekül helytállt a C31-es versenygép.

Kobayashi a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, célja, hogy 2012-ben rendszeresen a pontszerző helyekért szálljon harcba, és úgy érzi, az elmúlt évekből tanulva idén igazán jó szezonjuk lehet.

„Ígéretesen alakultak az előszezoni tesztek, az autó jónak tűnik. Ez, illetve a tavaly szerzett tapasztalat sokkal magabiztosabbá tesz engem” – fogalmazott a japán tehetség. „Számomra a fő cél, hogy idén még következetesebbek legyünk.”

„2010-ben nehezen alakult az idény első fele, és csak a bajnokság második szakaszára találtunk magunkra. 2011-ben pont fordítva volt: jól kezdtünk, de a szezon későbbi felében küszködtünk. Ha következetesen meg tudjuk mutatni a bennünk rejlő potenciált, rendszeresen pontot szerezhetünk.”

Kobayashi hozzátette, nem lesz könnyű dolguk Melbourne-ben, hiszen meg kell majd birkózniuk az aszfalt nyújtotta nehézségekkel.

„Remélem, hogy az időjárás jó lesz és meleg idő fogad minket Ausztráliában, hiszen ott a nyárnak majdnem vége. A pálya maga igazán kiváló. Az az igazság, hogy nem egy épített versenypályáról van szó, tehát a hétvége első felében az aszfalt meglehetősen csúszós, ami egyáltalán nem könnyíti meg az autók beállítását, de mindenki számára kihívást jelent alkalmazkodni a folyamatosan változó tapadáshoz.”

Csapattársa, Sergio Perez szintén nagy reményekkel várja az évet, saját bevallása szerint bemutatkozó évéhez képest sokkal magabiztosabb, hiszen már jól ismeri a csapatot, és tudja, miképp zajlik egy Forma-1-es versenyhétvége.

„A célom 2012-re, hogy minden egyes helyzetben a lehető legtöbbet hozzam ki az autómból” – mondta magabiztosan Perez. „Szépen fejlődtünk a téli teszteken, sikerült sok mindent megtanulnunk az új autóval kapcsolatban.”

„Ezzel együtt a melbourne-i pálya tartogathat meglepetéseket. Tavaly például egyáltalán nem számítottunk arra, hogy egy bokszkiállással teljesíteni tudjuk a versenytávot, hiszen a tesztek arra utaltak, hogy a gumikopás jelentős lesz.”

Hirdetés

A mexikói úgy fogalmazott, habár tiszta képet nem biztos, hogy kapunk az erőviszonyokat illetően jövő hétvégén, ötletük azonban már lesz arra vonatkozóan, hogy a C31-es versenyautó milyen eredményekre lesz képes a bajnokság első szakaszában.

„Szóval majd meglátjuk, hogy alakul az első verseny, és noha a melbourne-i pálya különlegesnek mondható, és nem is túl reprezentatív, az első visszajelzéseket azért megkapjuk azzal kapcsolatban, hogy teljesítményileg hogy állunk a C31-es versenygéppel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!