Rengeteg a fejlesztési potenciál az idei McLarenben

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Rengeteg fejlesztési lehetőség áll a McLaren Forma-1-es csapata előtt amiatt, hogy meglehetősen későn kezdték el fejleszteni a 2019-es versenyautót – mondja Carlos Sainz.

A spanyol versenyző elárulta, a csapat a kiábrándító 2018-as év során arra fókuszált, hogy megoldja az autó alapvető problémáit.

„Nem kezdtük túl korán az autó fejlesztését, mert próbáltuk megérteni a tavalyi versenygépet a szezon második felében” – fogalmazott a McLaren versenyzője.

„Azt gondolom, a csapat megfelelő lépéseket tett a helyes irányba, az autó előtt pedig rengeteg fejlesztési lehetőség áll még.”

A Bahreini Nagydíj előtt a McLarennél munkához látott James Key technikai igazgató is, akivel Sainz még a Toro Rossónál dolgozott együtt.

„Azt hiszem, egy kicsit több függetlenséget kap a McLarennél. Szerintem James egy hihetetlen elme, nagyszerű tehetséggel van megáldva, és mindig jó autókat épített. Úgyhogy azt gondolom, a McLaren a megfelelő hely számára egy kis függetlenséghez, és kellő szabadságot kap majd ahhoz, hogy kibontakoztassa tehetségét. Remélhetőleg ez néhány éven belül kifizetődik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Nem indul jól a McLaren bahreini hétvégéje

Nem indul jól Carlos Sainz és a McLaren Forma-1-es csapatának bahreini hétvégéje: a spanyol versenyző a szezon második versenyén más a második kinetikus energia-visszanyerő rendszerét (MGU-K) használja fel.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Sainz a leggyorsabb, Vettel autót tört Barcelonában!

A McLaren versenyzője, Carlos Sainz volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének szerdai napján. A Ferrarinak nehéz napja volt, Sebastian Vettel ugyanis délelőtt összetörte az autóját.

Friss hírek