Rengetegen érdeklődnek a Honda F1-es csapata iránt - F1VILÁG.HU

Rengetegen érdeklődnek a Honda F1-es csapata iránt

HIRDETÉS

A Honda Racing megerősítette, hogy összesen 12 komoly érdeklődővel van kapcsolatban az F1-es csapat átvételéről, és most éppen arról tanácskoznak a tokiói vezetéssel, hogy a potenciális tulajdonosok közül, kivel folytassák a tárgyalásokat.

A Honda Racing megerősítette, hogy összesen 12 komoly érdeklődővel van kapcsolatban az F1-es csapat átvételéről, és most éppen arról tanácskoznak a tokiói vezetéssel, hogy a potenciális tulajdonosok közül, kivel folytassák a tárgyalásokat.

A Honda még december elején sokkolta a nagyközönséget, mikor bejelentette, hogy leállítja Forma-1-es programját, és azonnali hatállyal elhagyja a királykategóriát.

A brackley-i bázisú csapat vezetése azóta minden erejével azon dolgozik, hogy új tulajdonost találjon, és a szponzorok illetve befektetők segítségével ott lehessen a rajtrácson Melbourne-ben.

Bár korábban az a hír járta, hogy összesen 5-6 komoly érdeklődő van a japánok eladósorban lévő Forma-1-es csapata iránt, a Honda Racing ügyvezetője, Nick Fry az Autosport International Show-n megerősítette, hogy ennél jóval több a potenciális felvásárló.

“Egyelőre nagyon pozitívan állunk” – mondta a szakember az autosport.com-nak. “Ahogy azt sejteni is lehetett, már az elején nagyon sok volt az érdeklődő, több mint 30 csoport keresett fel bennünket. Közülük emeltük ki a legkomolyabb befektetőket, és most arról tárgyalunk a Hondával, hogy melyikük a legjobb választás a jövőre nézve.”

Fry azt is elmondta, hogy bár nem mutatta, de egyáltalán nem volt optimista a Honda december eleji bejelentése után, ám az azóta eltelt idő alatt átgondolta a dolgokat, és már ő is kezd egyre biztosabb lenni abban, hogy csapata ott lesz a rajtrácson a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

“A folyamat kezdetén Bernie Ecclestone azt mondta, hogy 100 százalékosan biztos abban, hogy ott leszünk a rajtrácson Melbourne-ben, és meg kell mondanom, hogy fogalmam nem volt arról, honnan meríti ezt a magabiztosságot” – magyarázta Fry.

“Azóta az én véleményem is megváltozott, látva azokat a dolgokat, amik ez idő alatt történtek. Nem azt mondom, hogy 100 százalékosan biztos vagyok abban, hogy megmenekül a csapat, de már én is érzem, hogy valószínűleg minden rendben lesz.”

Fry továbbá azt is elmondta, hogy ez egy hatalmas lehetőség a befektetők számára, mert potom összegért kerülhet egy olyan csapat a kezükbe, ami minden tekintetben fel tudja venni a harcot az élmenőkkel.

“Elég szokatlan helyzetben vagyunk jelen pillanatban. Ez nem egy olyan helyzet, mint amibe a kisebb csapatok néha belebuknak, mikor megvan az indulási joguk, de nincs meg a technológiájuk, illetve a szakembergárdájuk. Egy dolog, amivel mindenképpen előrébb vagyunk az nem más, mint az a hatalmas pénzmennyiség, munka és szakértelem, amit a Honda beletett ebbe a projektbe.”

Hirdetés

“Az elmúlt három évben legalább 75 millió fontot belepumpált a Honda a csapatba. A leendő tulajdonos az ország, ha nem a világ egyik legjobb automobil és egyéb más technológiát kapja meg, illetve egy kiválóak képzett szakemberekből álló gárda kerül a birtokába, melyet Ross [Brawn] irányít.”

“Úgy gondolom, hogy mindennek elég kell lennie ahhoz, hogy felkeltse a potenciális tulajdonosok érdeklődését, hiszen ez egy olyan lehetőség, ami az életben csak egyszer adatik meg az embernek. Az új tulajdonosnak minden esélye megvan arra, hogy kiválóan szerepeljen a következő években” – folytatta Fry, aki azt is hozzátette, hogy nem csak a jövő évre, hanem hosszú távra keresik az új tulajdonost.

“A jelenlegi gazdasági helyzetben nem egyszerű egy csapat futtatása, azonban nem csak a 2009-es idényre gondolunk. Bizonyosságot szeretnénk szerezni arról, hogy hosszútávon biztosított lesz dolgozóink jövője. Két, három, vagy akár öt éves tervben gondolkodunk a csapatot illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!