Rengeteget gyorsult a Renault F1-es motorja - F1VILÁG.HU

Rengeteget gyorsult a Renault F1-es motorja

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul elárulta, a francia istálló egészen pontosan mekkora fejlődést ért el 2017-ben V6-os erőforrásával.

Azt már egy korábbi cikkünkben is kifejtettük, köridők tekintetében a Renault lépett a legnagyobbat előre idén a 2016-os idényhez képest. Az enstone-i gárda még a topcsapatoknál is jobb volt ebben a tekintetben, körönként ugyanis átlagosan 3,25 másodperces javulást ért el tavaly óta.

A Renault V6-os motorja is rengeteget fejlődött idén – Cyril Abiteboul, az istálló vezetője elárulta, még a várakozásaikat is felülmúlta a javulás. A szakember elárulta, 0,3 másodperces javulást vártak a motortól, ehhez képest azonban a számításaik szerint körönként 1 másodperccel volt jobb elődjénél.

„A 3 tizedet tűztük ki célul, de valójában a szezon során sikerült különféle módon kezelni a motort, és extra teljesítményt kinyerni belőle” – mondta Abiteboul a Motorsport.com-nak.

„A motor maga a 2016-os szezon vége és az idei szezon vége között többi kevésbé 1 másodpercet fejlődött – amennyiben teljes potenciáljának megfelelően használjuk, amit azért nem csinálunk rendszeresen. Ez óriási fejlődés.”

„Mindazonáltal volt ennek némi hatása a megbízhatóságra, ami kétségkívül komoly negatívuma az idei szezonnak. De amit a teljesítménnyel elértünk, az olyasvalami, amiről őszintén szólva nem is álmodtunk.”

„Több annál, mint amire gondoltunk.”

[su_spoiler title=”Átlagos gyorsulás körönként 2016-hoz képest:” open=”yes” style=”simple” icon=”folder-1″]Renault: 3,25 másodperc
Ferrari: 2,85 másodperc
Red Bull: 2,27 másodperc
Mercedes: 2,25 másodperc
McLaren: 2,09 másodperc
Toro Rosso: 2,07 másodperc
Haas: 2,06 másodperc
Force India: 1,94 másodperc
Sauber: 1,64 másodperc
Williams: 1,62 másodperc[/su_spoiler]

Bár a Renault-nak nem sikerült elérnie kitűzött célját, hogy az 5. helyen végezzen a konstruktőrök között – hiszen csak 6. lett –, Abiteboul szerint büszkék lehetnek teljesítményükre, hiszen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra a 4. legerősebb autóval rendelkeztek.

Hirdetés

„Azt gondolom, teljesen világos, hogy nagyon tisztességes kasztnival rendelkeztünk Silverstone után, elismerés tehát a csapatnak, hogy ilyen jó formába kerülhettünk” – mondta.

„Ha megnézzük az autónk tempóját, látható, hogy Siverstone óta a mi autónk volt nagyjából a 4. a teljesítmény tekintetében. Ezt viszont nem mindig láthattuk a technikai problémák miatt.”

„Az, hogy a miénk volt a 4. leggyorsabb autó a mezőnyben, büszkeséggel tölthet el bennünket, főleg, ha megnézzük, hogy hogyan álltunk tavaly, és milyen formában kezdtük az évet.”

„A csapat egyre csak fejlődik, a tervek szerint haladunk a beruházásainkkal, a szakemberek szerződtetésével, a szervezeti változtatásokkal, illetve a szponzorok gyűjtésével. Szóval összességében úgy gondolom, pozitívan alakult a 2017-es évünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!