Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: 2 ezred különbség, most elviselhető

Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője rajtbüntetése miatt csak a 11. helyről indulhat a Brazil Nagydíjon, ám bízik autójában, ami szerinte eléggé versenyképes a hétvégén.

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen mögött a 6. helyet szerezte meg a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, azonban a turbófeltöltő cseréje miatt 5 helyes rajtbüntetésben részesül, így csak a 11. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi versenyt.

A Mexikói Nagydíjon Ricciardo feladni kényszerült a versenyt, ezt követően pedig a pályabírók a tűzoltó készüléket a kipufogóba nyomták – a feláramló anyag tönkretette a turbófeltöltőt, így az cserére szorult.

Ricciardo már nem bosszankodik a büntetés miatt, inkább arra koncentrál, hogy vasárnap minél több pozíciót tudjon javítani.

„Max 2 ezredmásodperccel előzött meg. Hasonló a különbség, mint az előző versenyhétvégén, csak fordítva” – mondta az ausztrál. „Szerencsére ez most nem a pole-ért ment, szóval így elviselhető.”

„Minden rendben volt. Lesz egy kis munkám a 11. helyről, de azt hiszem, egy remek autónk van.”

„A tempónk nem volt rossz alacsony üzemanyagszinttel. Jól fogunk szerepelni holnap délután.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek