Ricciardo: 90 százalék, hogy rajtbüntetést kapok - F1VILÁG.HU

Ricciardo: 90 százalék, hogy rajtbüntetést kapok

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Szinte biztosan rajtbüntetést kap majd a 2018-as szezon egy pontján Daniel Ricciardo – ezt az ausztrál versenyző mondta azok után, hogy műszaki hiba miatt kiesett a Bahreini Nagydíjon.

A Red Bull versenyzője a futam második körében esett ki, miután autója minden előjel nélkül megállt – később kiderült, a Renault energiatároló-rendszerével volt gond, amit nem is lehet újra használni.

Az idei szezonban az energiatárolóból már csak kettőt lehet büntetlenül felhasználni – ha egy harmadik ilyen elemet be kell építeni, a versenyző 10 rajthelyes büntetést kap.

A hétvégi Kínai Nagydíjon Ricciardo autójába egy új energiatároló, illetve egy új vezérlőelektronika került.

„Beépítettük a másodikat – ha egy újabbra is szükség lesz, büntetést kapunk” – mondta a Red Bull versenyzője Sanghajban.

„Kettőnek kell kibírnia egész évben, de mi egyet már a kukába dobtunk Bahreinben. Szóval egy versenyt bírt egy egység. Sokkal valószínűbb, hogy büntetést kapok, mint nem. Remélhetőleg később… 90 százalékig biztos vagyok benne.”

Ricciardo azt mondja, bár kétségkívül csalódott, nagyon bízik abban, hogy a folytatásban az élmezőnyben harcolhatnak.

„Inkább csalódott voltam – a frusztráltsághoz még korán van. Nem gondolom, hogy az a jó hozzáállás, ha elkezdek frusztrált lenni. Csalódott voltam az eredmény miatt, de nem jött még el az a pont, hogy frusztrált legyek.”

„Az autó jól teljesít, próbálunk többet kihozni belőle. Aerodinamikailag sokkal jobb alapokkal rendelkezünk, mint tavaly. Szerintem mindkét futamon dobogóra esélyes autónk volt, de nem jött össze.”

Hirdetés

„Az nem jó, ha a miénk a leggyorsabb autó, de nem tudunk vele nyerni. Remélhetőleg végre sima hétvégénk lesz, és meglátjuk, mire is képes a versenygép, mert szerintem nagyon gyors autónk van. Viszont most már teljesítenünk kell egy teljes távot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!