Ricciardo: A 2016-os volt az eddigi legjobb idényem - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A 2016-os volt az eddigi legjobb idényem

HIRDETÉS

Legjobb Forma-1-es idényeként jellemezte a 2016-os Forma-1-es szezont Daniel Ricciardo.


Legjobb Forma-1-es idényeként jellemezte a 2016-os Forma-1-es szezont Daniel Ricciardo.

A Red Bull versenyzője egy futamgyőzelemmel a 3. helyen zárta az F1-es bajnokságot, elmondása szerint pedig elégedett azzal, ahogy teljesített, noha új csapattársa miatt komoly nyomás nehezedett rá.

„2014-ben is harmadik lettem, és nyertem 3 futamot abban az évben. Idén csak 1 győzelem jött össze, mégis sokkal jobban esik ez a harmadik hely” – mondta az ausztrál.

„Sokkal meggyőzőbbnek, és sokkal fenntarthatóbbnak is érzem. Idén úgy éreztem, mindent megtettem, amit 2014-ben is, de sokkal magasabb szinten. Voltak idén versenyek, amikor Max fél másodperccel gyorsabb volt nálam a Q1-ben és a Q2-ben, de aztán a Q3-ban előrukkoltam egy 3-4 tizeddel gyorsabb körrel.”

„Sikerült jó szinten teljesítenem a szezon során, és volt jó néhány olyan alkalom, amikor túlteljesítettem a saját elvárásaimat, egy kicsit talán meg is leptem magam.”

Ricciardo kiemelte monacói rajtelsőségét, mely talán még maláj győzelménél is kedvesebb emlék számára.

„Volt néhány kiváló időmérőm idén – a kínai is egyből az eszembe jut, illetve a barcelonai, valamint a monacói is. A monacói a legjobb mind közül, az a szombati rajtelsőség a legerősebb emlék az idei évről, talán még a maláj győzelemnél is élénkebben él bennem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!