Ricciardo a büntetés után: Inkább, minthogy meg se próbáljam…

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. French Grand Prix, Sunday 23rd June 2019. Paul Ricard, France.
Ugyan a 7. helyen intette le a kockás zászló Franciaországban, Daniel Ricciardo végül mégsem örülhetett pontszerzésnek – az ausztrál 10 másodperces időbüntetést kapott, így végül a 11. helyre sorolták hátra.

Pedig Ricciardo mindent megtett, hogy az unalomba fulladt Francia Nagydíjat felpezsdítse némi akcióval: a verseny utolsó körében Lando Norris ellen indított támadást, a manővere azonban nem volt sima, mint ahogy később, a Kimi Räikkönennel szemben bemutatott előzésében is találtak kivetnivalót a stewardok.

A versenybírók úgy ítélték meg, Ricciardo kiszorította Norrist a pályáról, emiatt pedig 5 másodperces időbüntetést kapott, és hasonlóképp szankcionálták azért, mert a pályán kívül előzte meg Räikkönent.

„Egyértelműen kiábrándító, hogy végül a pontzónán kívülre kerültem a büntetések miatt, főleg, mert ez a csapat hazai versenye volt” – magyarázta az ausztrál.

„Az utolsó kör nagyon szórakoztató volt, jó kis csatát vívtunk, amit nagyon élveztem. Inkább adtam neki egy esélyt, minthogy meg se próbáljam, és meggyőződésem, hogy a francia rajongók és a TV-nézők is élvezettel nézték. Kár, hogy megbüntettek érte, de megpróbálunk továbblépni, amilyen hamar csak lehet.”

„Ami a versenyt illeti, azt gondolom, a rajtnál veszítettem egy kicsit, pedig az indulásom igazán jó volt. Túl korán fékeztem az 1-es kanyar előtt, utólag belegondolva túlságosan óvatos voltam. Emiatt nehéz dolgom volt a versenyen, de igyekeztünk simán haladni.”

„Vannak azért pozitívumai a hétvégének, és szeretnénk rögtön visszavágni Ausztriában.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!