Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Ricciardo: A cél, hogy domináljunk és nyerjünk Monacóban!

Remekül indult a Red Bull Racing 250. Forma-1-es hétvégéje Monte-Carlóban, hiszen mindkét csütörtöki edzést az élen zárták az energiaital-gyárosok.

A csütörtöki szabadedzéseken Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, aki természetesen elégedett az eredménnyel, ám pontosan tudja, a szombati időmérőn mindent bele kell majd adnia, hogy a Ferrari és a Mercedes versenyzői előtt végezzen.

„Mi általában nem tudunk olyan nagyot előrelépni a tempót tekintve az edzések és az időmérő között, mint a Ferrari és a Mercedes” – mondta az ausztrál.

„Az időmérőn kétségkívül közelebb lesznek majd. De ettől függetlenül úgy érzem, ha össze tudunk rakni egy igazán jó kört, remek esélyeink lehetnek. Ez lesz az én feladatom szombaton.”

Ricciardo új pályacsúcsot ért el a csütörtök délutáni tréningen, amikor egyedüliként 1 perc 12 másodperc alatti köridőt futott.

„Arra számítok, hogy szombaton mindhárom csapat 1:12 alatti köridőket fut majd. A célunk nyilván az ezen a hétvégén, hogy megpróbáljunk győzni, igyekszünk majd dominálni. Jól alakult a csütörtöki edzésnap, remekül kezdtünk, hiszen mindkét edzésen az élen zártunk. Most megteszünk mindent, de lesz egy pihenőnap, és aztán jön a szombaton.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Ferrari és a Mercedes nagyobb nyomást helyez majd ránk, de most mindent megtettünk, szóval elégedett vagyok.”

Szólj hozzá!