Ricciardo: A cél, hogy domináljunk és nyerjünk Monacóban!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Remekül indult a Red Bull Racing 250. Forma-1-es hétvégéje Monte-Carlóban, hiszen mindkét csütörtöki edzést az élen zárták az energiaital-gyárosok.

A csütörtöki szabadedzéseken Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, aki természetesen elégedett az eredménnyel, ám pontosan tudja, a szombati időmérőn mindent bele kell majd adnia, hogy a Ferrari és a Mercedes versenyzői előtt végezzen.

„Mi általában nem tudunk olyan nagyot előrelépni a tempót tekintve az edzések és az időmérő között, mint a Ferrari és a Mercedes” – mondta az ausztrál.

„Az időmérőn kétségkívül közelebb lesznek majd. De ettől függetlenül úgy érzem, ha össze tudunk rakni egy igazán jó kört, remek esélyeink lehetnek. Ez lesz az én feladatom szombaton.”

Ricciardo új pályacsúcsot ért el a csütörtök délutáni tréningen, amikor egyedüliként 1 perc 12 másodperc alatti köridőt futott.

„Arra számítok, hogy szombaton mindhárom csapat 1:12 alatti köridőket fut majd. A célunk nyilván az ezen a hétvégén, hogy megpróbáljunk győzni, igyekszünk majd dominálni. Jól alakult a csütörtöki edzésnap, remekül kezdtünk, hiszen mindkét edzésen az élen zártunk. Most megteszünk mindent, de lesz egy pihenőnap, és aztán jön a szombaton.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Ferrari és a Mercedes nagyobb nyomást helyez majd ránk, de most mindent megtettünk, szóval elégedett vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek