Verstappen vs. Ocon

Ricciardo a hét elején aláírná új szerződését

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt reméli, napokon belül aláírja új szerződését csapatával.

Az ausztrál jelenleg érvényes kontraktusa a szezon végén lejár, és szinte biztos, hogy a felek a folytatás mellett döntenek – hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is szerződést hosszabbított a Mercedesszel, így Ricciardo számára nincs más logikus opció.

Ricciardo azt mondja, bízik abban, hogy még a hét elején aláírják az új kontraktust.

„Egyre inkább valósággá válik, fogalmazzunk úgy” – mondta a Motorsport.com ezzel kapcsolatos kérdésére.

„A többiek esetében a kép már kezd elég világos lenne, szóval gyanítom, a hét elején megpróbálom elrendezni a dolgokat.”

Carlos Sainznak egyébként szeptember 30-ig szerződése van a Red Bull-lal, és amint Ricciardo aláír 2019-re, a spanyol szabadon igazolhatóvá válik – és vélhetően több évre aláír a Renault-hoz.

„Szeretnék úgy elmenni a nyári szünetre, hogy mindent aláírtam, de még ha nem is írok alá ezen a héten, viszont tudom, hogy míg fogok csinálni jövőre, akkor is elégedett leszek” – mondta Ricciardo.

Amikor arról kérdezték, hogy szerződésének hossza függ-e attól, hogy a Mercedesnél 2020-ban lehet üresedés, hiszen Bottas csak 1 évre írt alá, Ricciardo így felelt: „Talán.”

„De nem igazán figyelek Bottasra, nyilván lesznek változások csapaton belül. Majd meglátjuk. Még nem egyeztünk meg semmiben. Nem is mondok többet, inkább befogom!”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek