Fotó: Red Bull Racing
HírekKiemelt

Ricciardo a jövőjéről: Tisztelettel fogok bánni a Red Bull-lal

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, függetlenül attól, hogy hol folytatja 2019-ben Forma-1-es pályafutását, mindvégig megadja a tiszteletet jelenlegi csapatának.

Az ausztrál szerződése az idei szezon végén jár le a Red Bullnál, döntés azonban egyelőre nem született jövőjéről, Ricciardo ugyanis szeretne kivárni, hiszen a következő idényre akár a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés.

Ricciardónak azért is nagy döntést kell meghoznia, mert eddigi pályafutása során mindenben támogatta őt a Red Bull.

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a címvédő Lewis Hamilton figyelmeztette is versenytársát, az egyeztetések során ne konfrontálódjon jelenlegi csapatával, Ricciardo pedig azt mondja, mindent megtesz azért, hogy megadja a tiszteletet a Red Bullnak.

„Nyilvánvaló, hogy egynél több opcióm lehet, és ez az első alkalom, szóval igazán izgalmas és nagyszerű – de ettől még szeretnék jó utat választani” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com-nak.

„Nem akarok tiszteletlen lenni senkivel, vagy szorongatni bárkit is. Lehet, hogy továbbállok, de nem fogom azt mondani, hogy azért, mert ez a bagázs ilyen meg olyan.”

„Bárhogy is döntök, a Red Bull nagyon sokat tett értem pályafutásom során, szóval nagyon rosszul érezném magam, ha csúnyákat mondanék róluk bármiféle forgatókönyv esetén.”

„Ez miattam van, mert én nem ilyen srác vagyok. Beszélni fogok, ha úgy érzem, ezt vagy azt érdemlem, vagy ilyesmi, de mindig tisztelettudó maradok.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, bár a média folyamatos érdeklődése zavaró, ők higgadtan állnak hozzá a Ricciardóval való tárgyalásokhoz.

„Ami idegesítő ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy minden versenyen valaki meg fogja kérdezni őt” –mondta a szakember.

„De elméletben Valtterit [Bottas], Lewist [Hamilton] és Kimit [Räikkönen] kellene kérdezgetniük. Majd alakul a dolog. Meglehetősen nyugodtak vagyunk, mert van néhány nagyszerű opció számunkra, szóval vannak emberek… vannak versenyzők, akiket szeretnénk a csapatunkban tudni.”

„Nem tűnik helyesnek az, ha erőltetünk egy döntést.”

Szólj hozzá!