Ricciardo a leggyorsabb a hockenheimi nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Ricciardo a leggyorsabb a hockenheimi nyitóedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Forma-1-es Német Nagydíj nyitóedzésén. A 2. helyen Lewis Hamilton, a 3. pozícióban pedig Max Verstappen zárt.

A Forma-1 mezőnye kedvező időjárási körülmények között kezdhette meg a munkát Hockenheimben, ahová egyévnyi kihagyás után tért vissza a száguldó cirkusz.

A Red Bull igencsak jó formában kezdte a németországi hétvégét, hiszen a legjobb köridőt az első szabadedzésen Daniel Ricciardo futotta meg.

Az ausztrál 1 perc 13,525 másodperces idővel végzett az élen, és mindössze 4 ezredmásodperccel volt gyorsabb a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonnál.

A Red Bull erős formáját az is jól mutatja, hogy másik autójuk a 3. pozícióban zárt Max Verstappennel, alig 2 tizedes hátrányban.

Fotó: Scuderia Ferrari

A világbajnoki éllovas Sebastian Vettel a 4., csapattársa, Kimi Räikkönen a 6. legjobb időt futotta, míg Valtteri Bottas a másik Mercedesszel kettejük között, az 5. pozícióban zárt, közel 4 tizedmásodperccel lemaradva csapattársától.

Bottasszal kapcsolatos hír, hogy a Mercedes 1 évvel meghosszabbította szerződését – egy nappal azt követően jelentették be, hogy a német istálló megállapodott Lewis Hamiltonnal is a hosszabbításról.

Remek formában kezdtek a Haas pilótái: Romain Grosjean és Kevin Magnussen a 7. és 8. helyeken végeztek, és kiválóan teljesített az újonc Charles Leclerc is, aki a 9. időt autózta. A top 10-be Nico Hülkenberg férkőzött még be a Renault-val.

Fotó: Renault

A két McLaren között meglehetősen nagy különbség mutatkozott a délelőtti tréningen: Fernando Alonso a 12., Stoffel Vandoorne viszont csak az utolsó helyen végzett.

Hirdetés

A nyitóedzésen volt két beugró is: Nicolas Latifi a Force India, Antonio Giovinazzi az Alfa Romeo Sauber autóját vezethette. Előbbi a 17., utóbbi a 19. helyen zárt.

A Német Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a 2. szabadedzéssel.

Az 1. szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!