Ricciardo a leggyorsabb a Hungaroringen, Vettel egy hajszállal lemaradva - F1VILÁG.HU

Ricciardo a leggyorsabb a Hungaroringen, Vettel egy hajszállal lemaradva

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A második helyen alig lemaradva következett Sebastian Vettel, Lewis Hamilton csak ötödik lett.

Nagy hőségben, közel 50°C-os aszfalton kezdték meg a mogyoródi versenyhétvégét a Forma-1 csapatai. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az első szabadedzésen az optimális beállítások megtalálása, illetve a Pirelli abroncsainak kiértékelése volt a legfőbb feladat.

Azt már a versenyhétvége előtt sejteni lehetett, a Red Bullok igencsak erősek lehetnek a Hungaroringen, hiszen az osztrák istálló autóinak fekszik a kanyargós mogyoródi pálya. Ezt Daniel Ricciardo be is bizonyította a nyitóedzésen, hiszen 1 perc 17,613 másodperces idővel a leggyorsabb lett, alig 79 ezreddel megelőzve Sebastian Vettelt.

Fotó: Scuderia Ferrari

A Red Bull egyébként a magyarországi hétvégén egy továbbfejlesztett üzemanyaggal áll rajthoz, melytől a csapat azt várja, hatékonyabban tudja üzemeltetni a Renault V6-os erőforrását.

A 3. pozícióban zárt a másik Red Bull-lal Max Verstappen, az ő lemaradása is elenyésző, mindössze 88 ezred csapattársához képest.

A 4. helyen végző Kimi Räikkönen már jelentősebb hátrányt szenvedett el: ő bő 3 tizeddel volt lassabb Ricciardónál, míg a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton csak 5. lett csapattársát, Valtteri Bottast megelőzve.

Fotó: Mercedes

Az szemmel látható volt az első szabadedzésen, hogy a Ferrari autói stabilabbak a Hungaroring kanyarjaiban, főleg az utolsó előtti balosban csúszkáltak sokat a Mercedesek.

A Renault tempója is jónak tűnik, más kérdés, hogy Nico Hülkenberg 14 kört tudott csak megtenni, autója ugyanis megállt az edzés során. A német a 7. legjobb időt érte el, csapattársa, Carlos Sainz lett a 8., és a top 10-ben végzett még a két Haas is.

Apropó Haas: az F1VILÁG értesülései szerint az amerikai istálló, illetve a Sauber a Ferrari továbbfejlesztett, harmadik specifikációjú motorjával körözhet ezen a hétvégén.

Hirdetés

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso 12. lett, csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig a 16. Nem remekeltek a Force Indiák sem, Esteban Ocon és Sergio Perez is a mezőny második felében zárt.

A Saubernél Charles Leclerc autóját a nyitóedzésen Antonio Giovinazzi vezethette, az olasz tehetség gyorsabb volt Marcus Ericssonnál, akit technikai gondok hátráltattak, így csak 12 kört tudott megtenni.

A Magyar Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: FIA

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!