Ricciardo a leggyorsabb a második monacói edzésen - F1VILÁG.HU

Ricciardo a leggyorsabb a második monacói edzésen

HIRDETÉS

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciard volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén. Az ausztrál mögött Lewis Hamilton második, Nico Rosberg harmadik lett.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciard volt a leggyorsabb a Forma-1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén. Az ausztrál mögött Lewis Hamilton második, Nico Rosberg harmadik lett.

Akárcsak az első edzésen, a délutáni gyakorláson is voltak események bőven – a virtuális biztonsági autós szisztémát már 7 perccel a kezdés után alkalmazni kellett, miután Romain Grosjean autójával a korlátnak ütközött – a Haas versenyautója jelentős mértékben megsérült, ennek ellenére a francia vissza tudott evickélni a bokszutcába.

Grosjean

Bő negyed órával később aztán Rio Haryanto is a falban találta magát, ő az alagút kijáratánál csapta oda csúnyán, de szerencsére – akárcsak Grosjean – ő sem sérült meg a balesetben.

Nemcsak nekik, hanem a ferraris Sebastian Vettelnek is bőven akadtak gondjai: a német az edzés felénél a Mireabeau-ban pördült meg először, majd a tréning vége felé a Ste Devote korlátjával is „megismerkedett”.

Vet

26 perccel a leintés előtt pedig Kevin Magnussen törte össze Renault-ját az Anthony Noghes kanyarban.

A leggyorsabb kört a második szabadedzésen Daniel Ricciardo futotta meg. Az ausztrál versenyző a Pirelli ultralágy abroncsaival 1 perc 14,607 másodperces idővel száguldott körbe a monacói pályán, és bő fél másodperccel volt gyorsabb, mint a másodikként végző Lewis Hamilton.

A harmadik Nico Rosberg, míg a negyedik a Spanyol Nagydíj győztese, Max Verstappen lett, őket a két Toro Rosso követte Daniil Kvyat – Carlos Sainz sorrendendben.

Hirdetés

Ferr

A két Ferrari meglehetősen hátul zárt: Kimi Räikkönen hetedik, Sebastian Vettel pedig csak kilencedik lett, kettejük közé Sergio Pérez férkőzött be a Force Indiával. A legjobb tíz helyezett sorrendje Jenson Button nevével egészült ki. A másik McLarennel Fernando Alonso 12. lett.

A versenyhétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik majd a harmadik szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!