Ricciardo: A Mercedes idén sebezhetővé vált az F1-ben - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A Mercedes idén sebezhetővé vált az F1-ben

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo szerint az idei Forma-1-es évad során a Mercedes egyértelműen sebezhetővé vált, habár még mindig a német istállót a legnehezebb legyőzni a versenyeken.

A Mercedes a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta dominált a Forma-1-ben: sorozatban négy egyéni- és konstruktőri világbajnoki címet nyert, idén viszont kiélezett küzdelmet vív a Ferrarival, a csatába pedig a Red Bull is egyre többször beleszól.

„Nem dominálnak annyira, mint az elmúlt pár évben” – mondta Ricciardo.

„Elkerülhetetlen volt, hogy ez valamikor elkezdődjön. Még mindig azt gondolom, hogy az ő csomagjukat a legnehezebb legyőzni a mezőnyben, de kétségkívül bizonyos területeken már a gyengeség jeleit mutatják.”

„Ahhoz képest, hogy milyenek voltak, most sebezhetőnek tűnnek. Viszont még mindig erős csapatot alkotnak, és nehéz legyűrni őket.”

Ricciardónak még nincs érvényes szerződése a következő évadra, hiszen szerette volna megvárni, milyen lehetőségek kínálkoznak a Mercedesnél, esetleg a Ferrarinál, mostanra azonban biztosnak tűnik, hogy 2019-ben is a Red Bull csapatát erősíti.

Az osztrák istálló az eddigi 10 versenyből 3-at megnyert, Kínában és Ausztriában azonban a szerencse is komoly szerepet játszott ebben.

Ricciardo biztos benne, fognak még versenyt nyerni idén, ám mivel „az igazi tempó” hiányzik, a bajnoki címre nem sok esélyt lát.

„Még most sem gondolom úgy, hogy minden hétvégén kellően jók a tempónk ahhoz, hogy meggyőzzük magunkat arról, harcban lehetünk a vb-címért.”

Hirdetés

„Max és én vélhetően túl sok pontot vettünk el egymástól – Lewis és Seb pedig rendre nyernek. Ahhoz elég jók vagyunk, hogy még több versenyt nyerjünk. De még javulnunk kell kicsit, hogy több pályán is odategyük magunkat.”

„Remélhetőleg azokon a helyszíneken, melyektől sokat várunk, erősek lehetünk. Ha Budapesten az 5. és 6. helyeken futunk be, akkor nagyon le leszünk sújtva.”

A hétvégi Német Nagydíj viszont nem lesz könnyű az ausztrál számára, hiszen jó eséllyel rajtbüntetést kap majd a motorkomponensek cseréje miatt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: A Mercedes idén sebezhetővé vált az F1-ben
Norris már a rajtnál elszúrta, Verstappen nyerte a sprintfutamot Kínában!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!