Ricciardo: a Mercedes megfogható - F1VILÁG.HU

Ricciardo: a Mercedes megfogható

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo a hatodik helyet szerezte meg a kínai időmérőn, de volt miért izgulnia az ausztrálnak a kvalifikáció előtt.

A harmadik szabadedzésen felmerülő motorproblémák miatt még az is kérdés volt, hogy Ricciardo részt tud-e venni az időmérőn, de a Red Bullnál az utolsó pillanatban megoldották a helyzetet.

„Ez egy elég izgalmas időmérő volt számomra. Sajnos a legnagyobb izgalom az volt, hogy ott tudok-e lenni a kvalifikáción. Viszont a szerelőim fantasztikus munkát végeztek, és ha a végére is, de összetették az autót, amivel csak egy gyors kört tudtam megtenni, hogy bejussak a Q2-be.” – kezdte az ausztrál, aki nagyon hálás a csapatának.

„Persze, ez sosem ideális, a beállítások miatt sem. Ezeket a motorokat sokkal nehezebb összetenni, de egy nagyon jó csapatom van, akik remekül dolgoznak. Ma nem nagyon volt időm tesztelni. Az eredményemre ez is hatással volt, de mindez nem tudott volna létrejönni, ha nem ilyen jók a szerelőim. Nagyon hálás vagyok nekik, és remélem, hogy ebből valamit visszaadhatok nekik holnap.”

„Reméltem, hogy a Q1 után javul majd a helyzet, és ez így lett. Felvettem a tempót, még akkor is, ha az autó nem tökéletes most. Tudtam menni pár gyorsabb kört, és a végén a 6. lettem. Előrébb szerettünk volna végezni, amire lehetőségünk is volt.”

Ricciardo úgy véli, a nehézkesebb kezdet után most végre összejöhet nekik a pódium.

„Ultralágyon rajtolunk majd, emiatt eltér a stratégiánk a többiekétől. Ennek persze megvan a kockázata, mert erősen kopnak a gumik, de hiszünk abban, amit elterveztünk. A szezonunk nem igazán kezdődött valami jól, úgyhogy most már itt lenne az ideje, hogy felálljunk a dobogóra. De ehhez talán az egyik Ferrarit és az egyik Mercedest is le kellene győznünk.”

Az ausztrál tudja, hogy a Ferrarit nehezebb lesz elcsípniük.

„Nagyon jó tempót diktál a Ferrari ezen a hétvégn. Azt nem akarom mondani, hogy képesek leszünk erre a tempóra mi is, de a Mercedes megfogható. Közel vagyunk hozzájuk. A dobogó meglehet. Azt viszont nem jó érzés látni, hogy a Ferrari mindenki más előtt 0,5 másodperccel gyorsabb.” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!