Ricciardo: A nyári szünetig dönteni fogok - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A nyári szünetig dönteni fogok

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A nyári szünetig szeretne döntést hozni Daniel Ricciardo arról, hogy hol folytatja Forma-1-es pályafutását a 2019-es idényben. Az ausztrál az F1VILÁG kérdésére elárulta, hogyan befolyásolja döntését az, hogy a Red Bull jövőre már Honda-motorokkal vesz részt a bajnoki küzdelmekben.

Az ausztrál versenyző szerződése a 2018-as idény végén lejár, Ricciardo viszont egyelőre még nem döntött a folytatásról. Korábban többször azt mondta, szeretné látni, milyen lehetőségei vannak a következő szezonra – leginkább azért, mert a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont szerdán már arról beszélt, közel a megállapodás Ricciardóval, és csupán a „részletekről kell megegyezniük”.

Ricciardo az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, még az augusztusi nyári szünet előtt dönteni akar.

„Ami engem illet, szeretném, ha ezt az ügyet lezárnánk a nyári szünetig. Pár éve a nyári szünetben tárgyaltuk le, hogy a Toro Rossótól a Red Bull Racinghez kerülök, és nem volt egy nyugis nyaram!” – mondta az ausztrál Spielbergben.

„A jó hír az, hogy a Red Bull eldöntötte, hogy a Hondával folytatja – így legalább tudom, hogy mi a helyzet.”

Amikor az F1VILÁG arról kérdezte Ricciardót, pontosan hogyan is befolyásolja döntését az, hogy a Red Bull motorpartnert vált 2019-re, az ausztrál így felelt:

„Feltehetően nem nagyon lesz hatással arra, hogy mit is választok. Egyszerűen egy kicsit tisztábban látok, tudom, milyen irányba indul el a csapat.”

„Ahogy mondtam, most már minden le van fektetve elém, most ki kell találnom, hogy mit is gondolok minderről. Látom a pozitívumait a döntésnek, annak, hogy valami új kezdődhet el a Hondával – szóval most át kell gondolnom ezt.”

„Bizonyos szempontból jó, hogy meghozták a döntést. Majd meglátjuk.”

Hirdetés

Ricciardo lapunknak elárulta, nem kell már sokat várni a döntésre: „Remélhetőleg pár héten belül kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!