Ricciardo: A Renault-nál semmi sem hiányzik a Red Bullhoz képest – F1VILÁG.HU

Ricciardo: A Renault-nál semmi sem hiányzik a Red Bullhoz képest

HIRDETÉS
A Renault Forma-1-es csapatának újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo állítja, a francia istállónál minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Ennek ellenére dobogós eredményeket még nem vár az idei évtől.
Fotó: Renault

A Renault kedden, enstone-i központjában mutatta be 2019-es versenyautóját a nagyközönségnek. Ricciardo a Red Bulltól érkezett a csapathoz, ahol idén Nico Hülkenberg csapattársa lesz.

Az ausztrál a prezentáción elárulta, egyelőre úgy érzi, a Renault-nál az infrastruktúra és a szakembergárda is megvan ahhoz, hogy folytassák a felzárkózást a topcsapatokhoz.

„Még nem sétáltam el minden mellett a gyárban, és mondtam azt, hogy ’a Red Bullnál ez volt, szóval erre is szükségetek lesz, srácok. Szóval nincs olyan, amiről azt gondolnám, hogy különösen hiányozna” – fogalmazott Ricciardo.

„Gyanítom, hogy amikor vezetni fogom az autót, már jobban fogom tudni, mire van szükség – de jó dolgokat látok itt. Jártam már itt decemberben is, nagy volt a zaj, folyamatosan ment az építkezés. Nagyon keményen dolgoztak a télen, és a munkához való hozzáállásuk óriási pozitívum.”

„Én leszek az első, aki azt mondja: a szezon végére készen fogtok állni egy kis szünetre, egy kis kikapcsolódásra. De tudom, hogy nagyon sok ember van itt, akiknek nem volt pihenőjük most, és ez is egy jele annak, hogy mennyire ki vannak éhezve.”

Bár optimistán várja az új idényt, Ricciardo nem számít arra, hogy már 2019-ben dobogós helyekért és győzelmekért harcolhat.

„Ez talán unalmasan hangzik majd számotokra, de a fejlődés. Szeretném, ha tovább fejlődnénk” – mondta, amikor arról kérdezték, mik a céljaik az idei évre.

„Lenyűgöző, amit 2016 óta véghez vittek, szóval ezt kell folytatni. Azt mondani, hogy tavaly a 4. helyen végeztetek, idén meg kell lennie a 3. helynek… ez nem ilyen egyszerű, mert elég nagy a három élcsapat előnye.”

„De ideális esetben csökkentjük a lemaradást. Ha pedig ezzel bekerülünk a top 3-ba, az remek. De még nagy a hátrány. Amíg sikerül közelebb kerülnünk, addig ez egy igazán sikeres év lesz.”

[su_spoiler title=”Fotók a Renault 2019-es autójáról” style=”fancy” icon=”arrow”]

[/su_service]

[/su_spoiler]

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz nehéz a teljesítményére koncentrálni úgy, hogy közben nem hasonlítgatja össze a csapat teljesítményét a Red Bulléval, Ricciardo azt mondta, végig tisztában volt azzal, hogy volt csapata előrébb lesz az év elején.

„Amikor aláírtam a szerződésem, tudtam, hogy a Red Bull előttünk lesz Melbourne-ben. Ezt már elfogadtam. Mivel számítok rá, nem fog sokkolni. Természetes, hogy figyelni fogom őket, de a Mercedest és a Ferrarit is.”

„Nem lesznek keserű érzéseim, ha legyőznek minket Melbourne-ben. Úgy érzem, hogy mi egy másik utat járunk most, de nem akarok örökre megelégedni a 4. hellyel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!