Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Az autó jó, de nem ez a fő kérdés

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája aggódott, hogy nem sikerül az élmezőnyben végeznie az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén, azonban nagyon örül, hogy végül övé lett a 4. hely.

Tavaly Ricciardo a 10. helyről indulva tudott nyerni Bakuban, így a mai 4. pozíciónak igazán örül, főleg azok után, hogy nem volt problémamentes a gyorsköre.

„Ez egy tiszta utolsó kör volt, de a Q3-ban az első próbálkozásom során hozzáértem a falhoz a 15-ös kanyarban. Nem túl erősen, de azt gondoltam, hogy határeset lesz. Végül javítottam, és jól sikerült az utolsó köröm” – nyilatkozta az ausztrál.

Ricciardo összességében elégedett az autó teljesítményével, ám az igazi kérdés az lesz vasárnap, hogy az időjárási körülmények hogyan befolyásolják majd az erőviszonyokat.

„A szombat is az, de azt hiszem, bizonyítottuk, hogy a vasárnap az igazán fontos nap. Tavaly a 10. helyről indultam, szóval a 4. egyszerűen lenyűgöző” – mondta a Red Bull-pilóta.

„Az autónk jó, de a holnapi pályakörülmények mindenki számára ismeretlenek egyelőre. 80 km/h-s szél lesz, sokkal hűvösebb idő vár ránk, szóval a gumikezelés és a szemcsésedés nehéz kérdés lesz. Ha ezt tudjuk kezelni, akkor jó lesz az autónk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek