Ricciardo: Az autó jó, de nem ez a fő kérdés

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 27: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 27, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája aggódott, hogy nem sikerül az élmezőnyben végeznie az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén, azonban nagyon örül, hogy végül övé lett a 4. hely.

Tavaly Ricciardo a 10. helyről indulva tudott nyerni Bakuban, így a mai 4. pozíciónak igazán örül, főleg azok után, hogy nem volt problémamentes a gyorsköre.

„Ez egy tiszta utolsó kör volt, de a Q3-ban az első próbálkozásom során hozzáértem a falhoz a 15-ös kanyarban. Nem túl erősen, de azt gondoltam, hogy határeset lesz. Végül javítottam, és jól sikerült az utolsó köröm” – nyilatkozta az ausztrál.

Ricciardo összességében elégedett az autó teljesítményével, ám az igazi kérdés az lesz vasárnap, hogy az időjárási körülmények hogyan befolyásolják majd az erőviszonyokat.

„A szombat is az, de azt hiszem, bizonyítottuk, hogy a vasárnap az igazán fontos nap. Tavaly a 10. helyről indultam, szóval a 4. egyszerűen lenyűgöző” – mondta a Red Bull-pilóta.

„Az autónk jó, de a holnapi pályakörülmények mindenki számára ismeretlenek egyelőre. 80 km/h-s szél lesz, sokkal hűvösebb idő vár ránk, szóval a gumikezelés és a szemcsésedés nehéz kérdés lesz. Ha ezt tudjuk kezelni, akkor jó lesz az autónk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!