Ricciardo: Az egyenesekben esélytelenek voltunk

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Egy szolid verseny után az 5. helyen fejezte be a vasárnapi Brit Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo. Csapattársához, Max Verstappenhez hasonlóan ő is a motorerő hiányára panaszkodott.

Ricciardo a 6. helyről rajtolt a silverstone-i versenyen, és bár remek csatákat vívott, a futam végén képtelen volt felvenni a versenyt a Ferrari és a Mercedes versenyzőivel.

„Az első etapban úgy éreztem, egy kicsit jobb a tempónk, mint Kimié, de egyszerűen nem tudtam közelebb kerülni hozzá” – mondta az ausztrál a Channel 4 televíziós csatornának, majd hozzátette, a Renault-motor gyengesége rányomta a bélyegét szereplésükre.

„Az ilyen motorigényes pályákon jobbára esélytelenek vagyunk, hacsak nem hibáznak előttünk. A második etapban sikerült átugranunk Kimit, akit megbüntettek. De aztán gyorsan felzárkózott, én pedig rákapcsoltam, és elég hamar utolértük Maxet.”

„Utána kihívtak a bokszba, és beküldték a biztonsági autót, így pozíciókat veszítettünk. Balszerencsés voltam, és elég frusztráló a dolog.”

„A verseny végén Valtteri nyilvánvalóan küszködött már a használt gumikon. Gyorsabbak voltunk, de amint mögé értünk, mi is elkezdtünk újra szenvedni – és az egyenesekben ezúttal sem tehettem sokat.”

„Nem tudom, hogy most kedves, vagy csúnya szavakkal köszönök-e el az autómtól, de remélem, hogy amikor visszatérünk Németországban, én lehetek majd kedvezőbb helyzetben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Friss hírek