Ricciardo: Az egykörös tempónk jobb lesz ennél - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Az egykörös tempónk jobb lesz ennél

HIRDETÉS
Csapattársával, Max Verstappennel ellentétben meglehetősen elégedett volt a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki edzésnapjával Daniel Ricciardo.
Fotó: Red Bull Racing

Csapattársával, Max Verstappennel ellentétben meglehetősen elégedett volt a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki edzésnapjával Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző a 6. legjobb idővel zárta a nyitónapot, elmondása szerint azonban egy körön gyorsulhatnak még a szombati időmérőre.

„Elég szolid napunk volt, és vannak ígéretes jelek” – fogalmazott az ausztrál.

„A könnyű autós körök tekintetében lehetünk még jobbak, de nem hiszem, hogy olyan rosszak lennénk. Az első szektorom elég lassú volt, mert forgalomba kerültem a gyorsköröm alatt, szóval kétségkívül jobbak lehetünk ott.”

„Az egyenesekben még veszítünk egy kicsit az éllovasokhoz képest, habár ugyanolyan leszorítóerővel körözünk. Több motorerővel rendelkeznek, szóval már az 1-es kanyar előtt veszítünk egy kicsit. A kanyarokban visszahozunk valamennyit, de holnap, ha száraz lesz a pálya, biztosan jobb első szektort futunk majd.”

Ricciardo hozzátette, megosztották a feladatokat ma csapattársával, Verstappennel, aki teljesen más beállításokkal körözött Szuzukában.

„A hosszú etapok következetesebbnek tűntek, és elégedettebb is voltam ezekkel. Az időmérő itt fontos, mivel nem könnyű előzni, ráadásul eshet is holnap – bár azt mondták, hogy ma lesz eső, és végül nem lett, szóval nem igazán tudom, mire számítsak.”

„Max egy kisebb hátsó szárnyat használt ma, eltérő leszorítóerő-szintekkel köröztünk, és egy körön nem olyan nagy a különbség, de a hosszú etapokon úgy tűnik, elégedettebb volt az autóval.”

„Minden jól ment ma, élvezetes nyitónap volt. Ez egy nagyszerű pálya, és ezekkel a gyors autókkal – ahogy az látható is a vigyoromból – nagyon élvezetes.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!