Ricciardo: Az én hibám volt a baleset

Vállalja a felelősséget a Japán Nagydíj második szabadedzésén elszenvedett balesetéért Daniel Ricciardo.


Vállalja a felelősséget a Japán Nagydíj második szabadedzésén elszenvedett balesetéért Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző csupán 3 kört tudott megtenni a helyi idő szerint délután megtartott második szuzukai gyakorláson, autójával ugyanis a gumifalnak ütközött, miután lesodródott a célegyenesre ráfordító kanyarban.

„Hibáztam” – ismerte el Ricciardo újságíróknak nyilatkozva.

„Megtettem az első mért körömet, általában utána hűtjük az autót, futunk még egy gyorskört, és újra lassút. A lassú körömben volt egy sárga zászló, szóval még lassabban mentem. Aztán bevették a sárga zászlókat, és elkezdtem nyomni a mért körömre.”

„A gumik feltehetően túlzottan lehűltek, az utolsó sikánból kigyorsítva ráléptem a gázra, az autó kitört, én pedig nem tudtam megfogni.”

A baleset miatt Ricciardo nem tudta kipróbálni a Pirelli közepes keverékű abroncsait, de az edzést végül a 10. helyen zárta.

„Tudjuk, hogy reagálnak a gumik, úgy tűnik, a két keverék között nagyjából 1 másodperc a különbség. Bár csak egy mért kört futottam, a második szabadedzés előtti változtatással jobbnak tűnt az autó.”

„Jó lett volna pályán maradni, de még így is jók vagyunk.”

Ricciardo balesete után a Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel a csapatrádión érdeklődött istállótársa hogylétéről.

„Nem tudtam, pontosan mi is történt” – mondta a tréning után a német.

„Láttam az autót a gumifalban, és rákérdeztem a dologra, de szerencsére Daniel rendben van. Pár éve Timo Glocknak egy nagyon csúnya balesete volt itt – könnyen történhetett volna ezúttal is nagyobb baj. Ezért is érdeklődtem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!