Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Az én hibám volt az ütközés

Daniel Ricciardo megpróbál tanulni hibájából, miután bevallotta, hogy csakis magát okolhatja azért, hogy kiesett a Szingapúri Nagydíjon.


Daniel Ricciardo megpróbál tanulni hibájából, miután bevallotta, hogy csakis magát okolhatja azért, hogy kiesett a Szingapúri Nagydíjon.

A Toro Rosso ausztrál versenyzője a 25. körben csapta falnak autóját, ami miatt pályára küldték a biztonsági autót Szingapúrban.

Ahelyett, hogy a technikát hibáztatta volna, Ricciardo elismerte, hogy vezetői hiba miatt ütközött, miközben keményen hajtott, hogy néhány pozíciót még elcsípjen.

„A baleset az én hibám volt, miközben megpróbáltam felzárkózni” – mondta Ricciardo, aki jövőre már Sebastian Vettel csapattársaként bizonyíthat a Red Bull Racing színeiben.

„A rajtom nagyon rosszul sikerült, egyszerűen beragadtam, ami frusztráló volt, hiszen a kilencedikről visszacsúsztam a tizennegyedik helyre. Emiatt nagyon keményen kellett hajtanom, hogy fel tudjak zárkózni és vissza tudjam venni a pozícióimat.”

„A második etapban a mérnököm a fülemre mondta, hogy jó a tempó, keményen nyomjam. Sajnos hibáztam, amiből tanulnom kell. Egy olyan kanyar ez, ahol nincs bukótér, és az ívet nem jól választottam meg, túl mélyet fékeztem, a kerekek blokkoltak, és a falnak hajtottam.”

„Ez nem egy olyan tipikus hiba, amit el szoktam követni, de tanulni fogok belőle” – tette hozzá.

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Friss hírek