Ricciardo: Az idei statisztikák nem adnak valós képet

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull csapatától távozó Daniel Ricciardo azt mondja, a 2018-as szezon során elért eredményei nem adnak valós képet teljesítményéről.

A Red Bull csapatától távozó Daniel Ricciardo azt mondja, a 2018-as szezon során elért eredményei nem adnak valós képet teljesítményéről.

Ricciardo a 6. helyen zárta a 2018-as bajnokságot, 79 ponttal lemaradva csapattársától, Max Verstappentől. Az ausztrál versenyzőt azonban a szezon során számos technikai probléma hátráltatta.

Mindkét versenyző 2-2 futamot nyert az idény során, Verstappen pedig 15 alkalommal volt jobb Ricciardónál az időmérőkön, kettejük között átlagosan 0,131 másodperc volt a különbség egy körön.

Ricciardo a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva elárulta, bár csapattársa minden dicséretet megérdemel, idei szereplése idén meglehetősen csalóka volt.

„Elégedett vagyok azzal, ahogy az idei év alakult, és határozottan úgy érzem, hogy a szerzett pontok, illetve az időmérős különbséget nem mutatnak valós képet” – mondta az ausztrál, aki 2019-ben már a Renault színeiben folytatja.

„Nem akarom elvenni Max érdemeit, mert minden évben egyre jobbá válik, és topszintű versenyző. Nincs kétség afelől, hogy egy rendkívül gyors versenyző, akit nem könnyű legyőzni.”

„De még azokon a napokon is, amikor jobb volt nálam az időmérőkön, magabiztosnak éreztem magam, és megértettem az okokat. Néha megemeltem a kalapom és mondtam, hogy véresen jó kört futott, de volt, hogy akadtak gondok, és apróbb dolgok nem alakultak kedvezően számomra.”

A szezon második fele különösen jól alakult Verstappen számára: a nyári szünet után csak Lewis Hamilton szerzett több pontot nála, miközben Ricciardo nem remekelt különösebben.

A Red Bulltól távozó ausztrál nem akart belemenni a részletekbe, azt azonban elárulta, hogy a nyilvánvaló műszaki problémák mellett egyéb gondok is hátráltatták őt.

Fotó: Red Bull Racing

Elmondta például azt, hogy Mexikóban, ahol pole-t szerzett, a motorja meglehetősen furcsán viselkedett a rajtnál, ezért sikerült őt megelőzni az 1-es kanyar előtt.

„Egy szónak is száz a vége, elégedett vagyok az idei évemmel” – zárta rövidre Ricciardo.

„Még amikor nem is teljesítettem olyan jól, mint szerettem volna, akkor is meg tudtam érteni az okokat. Ha pedig nem is alakul így, akkor is a végére tudok járni, és tovább tudok lépni.”

„Fogalmazzunk úgy, hogy elégedettebb vagyok annál, mint amiket a statisztikák mutatnak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek