Ricciardo az új Renault-motorral küszködött Kanadában

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 09: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Küszködött a Renault továbbfejlesztett motorjával a hétvégi Kanadai Nagydíjon Daniel Ricciardo, emiatt nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel.

A montreali hétvégén a Renault egy új specifikációjú motorral érkezett, melyet gyári csapata mellett a Red Bull és a McLaren versenyzői is megkaptak.

Bár a vasárnapi versenyen Ricciardo Lewis Hamilton elé tudott kerülni, és egy hellyel csapattársa mögött, a 4. helyen ért célba, elmondása szerint az új motor nem minden tekintetben tett rá pozitív benyomást.

„Megkaptuk a fejlesztést ezen a hétvégén, és az én autóm jobban küszködött a vezethetőséggel, a kalibrációval” – mondta Ricciardo a Sky Sports F1 televíziónak.

„Lehetett volna jobb, fogalmazzunk így. Egyszerűen küszködtem azzal, hogy kontroll alatt tartsam a gumikat ezzel a fajta vezethetőséggel. Azt mondanám, hogy ez megmagyaráz bizonyos szintű következetlenséget. Ugyanakkor Max remekül vezetett egész hétvégén, szóval nem akarok elvenni tőle semmit.”

Kanadában Ricciardo egy régebbi MGU-K-t volt kénytelen használni, miután Monacóban problémák voltak ezzel a komponenssel. A Red Bull úgy döntött, egy régebbi elemet épít be az autóba, hogy elkerüljék a rajtbüntetést.

Ricciardo azt mondja, természetesen tudja, hogy előbb-utóbb büntetést kap, de abban „még nem biztos”, hogy mikor építik be autójába az új kinetikus energia-visszanyerő rendszert.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy túljutottunk az egész hétvégén. Értékes pontokat szereztünk, azt hiszem, két ponttal közelebb kerültünk a bajnokságban, mivel Lewis elveszítette a vezetést az összetettben.”

„Meglátjuk, mi lesz. Hamarosan büntetést kapok, de megpróbálunk elöl maradni, amíg tudunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!