Ricciardo azt mondja, remek formában van a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Pályacsúcsot futott a barcelonai teszte 6. napján a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo.

A rutinos pilóta rendkívül produktív napot zárt szerdán: az RB14-es versenyautóval 165 kört tett meg, és a hiperlágy gumikkal 1 perc 18,047 másodperces időt ért el, mely új, nem hivatalos pályacsúcsnak számít.

„Remek tesztnapom volt, túléltem!” – mondta Ricciardo, aki egyébként kedden tesztelt volna Barcelonában, de kisebb betegség miatt nem vállalta a vezetést.

„Optimista terveink voltak szerdára, nem gondoltam, hogy ennyit fogunk dolgozni, de sikerült, szóval jó volt. Szerintem remekül alszok majd! Rengeteg kört megtettünk, és volt néhány gyorskör is köztük, ami nagyszerű volt.”

„A hiperlágy gumik természetesen segítettek, de elvégeztünk néhány változtatást délelőtt, és néhány közepes keverékkel futott etap után a lágyabb gumikat választottuk. Úgy tűnt, a változtatás az autó előnyére vált, magabiztosabb lettem benne, és a pályahőmérséklet is rendben volt, szóval igazi tesztet hajthattunk végre.”

„Jó lett volna 1 perc 17 másodperces kört futni, de ezt megtartjuk a szezonra! Ami a formánkat illeti, szerintem oda fogjuk tenni magunkat, tisztességes pozícióban vagyunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek