Verstappen vs. Ocon

Ricciardo bizakodó a Ferrari Q2-es küszködése miatt

Fotó: Red Bull Racing

A Ferrari szombati küszködése után optimistán várja a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat Daniel Ricciardo.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a kvalifikáció második szakaszában megpróbáltak az ultralágy gumikkal továbbmenni a Q3-ba, hogy ezekkel az abroncsokkal kezdjék meg a mai versenyt, végül azonban változtattak terveiken, és feltették a hiperlágy gumikat, mivel mindkettejük továbbjutása veszélybe került.

Räikkönen a rádión azt mondta a csapatnak, értelmetlen a keményebb keverékkel próbálkozni, Vettel azonban megpróbálkozott volna még egyszer, végül azonban lebeszélték róla.

Ricciardo a 6. helyről kezdi majd meg a délután 14 óra 10 perckor startoló versenyt, elmondása szerint pedig a Ferrari szenvedését látva optimista.

„Őszintén szólva azt gondolom, a mi hosszú etapos tempónk jó lesz. Szerintem jól tudunk majd vigyázni az abroncsokra” – mondta Ricciardo, aki abban bízik, egy kiállással teljesíteni tudja a távot, ellentétben néhány riválisával.

„Ha mindenki egy kiálláson lesz, nehéz lesz bármit is tenni, még előzni is. Hacsak valaki nem hibázik, nagyon kemény lesz…”

„Optimista vagyok, mert a Ferrari kezdetben az ultralágy gumikkal próbált továbbjutni a Q2-ből. Ez azt árulja el nekem, hogy nem akartak a hiperlágy gumikon rajtolni – szóval talán lesznek gondjaik.”

„Remélhetőleg néhányan két kiálláson lesznek, ez pedig esélyt ad majd nekünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek