Ricciardo biztos benne, Vettel összekapja magát - F1VILÁG.HU

Ricciardo biztos benne, Vettel összekapja magát

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo biztos benne, csapattársa, Sebastian Vettel a nehéz idénykezdet után hamarosan ismét legjobbját nyújtja majd.


A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo biztos benne, csapattársa, Sebastian Vettel a nehéz idénykezdet után hamarosan ismét legjobbját nyújtja majd.

A négyszeres világbajnok kilenc futam után csak az ötödik helyet foglalja el az összetettben, hátránya 28 pont Ricciardóval szemben, aki az időmérőkön is hatszor gyorsabb volt nála eddig.

A Brit Nagydíjon Vettel ugyan jobbnak bizonyult az ausztrálnál az időmérőn, és a második helyről rajtolt, a futamot végül azonban csak az ötödik helyen zárta, miközben Ricciardo egy alternatív stratégiával a nyolcadik helyről rajtolva dobogóra állhatott.

Vettel elismerte, nem tudott még hozzászokni idei versenyautójához, főleg az energia-visszanyerő rendszerek, valamint a visszaváltások miatt az ideges versenygép okoz nehézséget neki a kanyarbejáratoknál.

Ricciardo azonban meg van győződve arról, csak idő kérdése, és a német ismét csúcsformában lesz.

„Nem tudom, hogy a „fejlődik”, vagy a „jobbá válik” a megfelelő kifejezés-e, hiszen ő egyébként is nagyon jó. De biztos vagyok abban, hogy hamarosan remek formában lesz” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Meggyőződésem, hogy a következő versenyen, Németországban ki lesz éhezve arra, hogy megmutassa hazai közönségének, mire képes.”

„Izgatottan várom már, hiszen az, hogy gyorsabbá válik, mindkettőnkből egy kicsit többet hozhat ki. Németországban kiéhezettebb lesz, mint valaha, szóval jó kis küzdelem lesz.”

Az ausztrál tehetség elárulta, nem számít arra, hogy a Red Bull RB10-es versenygépeinek különösképp fekszik majd a Hockenheimring, noha motorpartnerük, a Renault mindent megtett azért, hogy csökkentse lemaradását a Mercedeshez képest.

Hirdetés

„Van néhány hosszú egyenes itt, szóval papíron nem ez a pálya fekszik nekünk a legjobban” – fogalmazott Ricciardo.

„Folyamatosan próbálunk fejlődni, de egy éjszaka alatt nem fogunk ezernyi lóerőt találni. A harmadik szektor jó lehet nekünk, de az első kettőben veszíteni fogunk némi időt. A budapesti hétvégét viszont sokkal optimistábban várhatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!