Ricciardo: Büszkének kell lennünk a negyedik helyre - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Büszkének kell lennünk a negyedik helyre

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, büszke lehet vasárnap, bahreini teljesítményére, melynek köszönhetően a tizenharmadik helyről rajtolva negyedikként ért célba.


A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, büszke lehet vasárnap, bahreini teljesítményére, melynek köszönhetően a tizenharmadik helyről rajtolva negyedikként ért célba.

Az ausztrál tehetség már a melbourne-i idénynyitón is remekelt: másodikként ért célba, ám végül diszkvalifikálták, mivel autójában az üzemanyag-áramlás mértéke meghaladta a 100 kg/órás határértéket.

A szezon második versenye, a Maláj Nagydíj rémálomszerűen alakult Ricciardo számára, tegnap, Bahreinben azonban újra remekelt, és a tizenharmadik helyről rajtolva kis híján dobogóra állhatott.

A Red Bull versenyzője kevesebb mint fél másodperccel maradt csak alul a Force India versenyzőjével, Sergio Pérezzel szemben, csapattársát, a négyszeres világbajnokot azonban a pályán sikerült megelőznie.

„Büszkének kell lennünk erre a negyedik helyre” – mondta Ricciardo az NBC Sports televíziónak nyilatkozva a futam után.

„A Force Indiák nagyon gyorsak voltak az egyenesekben, szóval beletelt néhány körbe, mire meg tudtam előzni [Nico] Hülkenberget. Igazán jó verseny volt, komoly csatákban vehettem részt. Olyan versenyzésben, melyet imádunk! Én személy szerint nagyon élveztem, és biztos vagyok abban, hogy a többiek is.”

„Nyilván jó lett volna dobogóra állni, de egy ilyen verseny után a negyedik hely is ugyanolyan jó.”

A másik Red Bull-lal Sebastian Vettel csak hatodik lett, ő a verseny során a gyenge végsebességre panaszkodott.

„Nem vagyok az a fajta srác, aki okokat keres mindenre, még ha versenyző is vagyok” – mondta a leintést követően a címvédő.

„Egyszerűen nem voltunk ma elég jók. Ha a Mercedesek lassabbak volnának az egyenesekben, akkor a Red Bull nagyon hamar csökkenteni tudná a hátrányát. De momentán nagyon erős csomaggal rendelkeznek, szóval nagyon sok munka vár ránk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!