Ricciardo célja 2020-ban: „Pezsgő!” - F1VILÁG.HU

Ricciardo célja 2020-ban: „Pezsgő!”

HIRDETÉS
2020-ban már szeretne dobogóra állni a Renault Forma-1-es csapatával Daniel Ricciardo – az ausztrál azt reméli, a következő szezonban már lesz lehetőségük arra, hogy az élmezőnyben harcoljanak.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team in the FIA Press Conference.
Brazilian Grand Prix, Thursday 14th November 2019. Sao Paulo, Brazil.

A rutinos pilóta a Red Bull csapatát hagyta ott a Renault kedvéért, és többször nyilatkozta már, pontosan tudta, hogy a 2019-es év nehéz lesz számukra.

Ricciardo viszont továbbra is hisz a projektben, és nagyon reméli, hogy 2020-ban ismét megízlelheti a pezsgő ízét.

„Pezsgő!” – mondta határozottan az ausztrál, amikor a jövő évvel kapcsolatos várakozásaikról kérdezték csütörtökön.

„Komolyan, amikor aláírtam a csapattal, 2020 volt a cél – hogy szeretnék legalább egyszer dobogóra állni. Szóval ezt tűztem ki célul.”

„A McLaren a bizonyíték rá, hogy nagy változást lehet elérni egy idény alatt, szóval úgy gondolom, egy erős téli felkészüléssel egyáltalán nem lehetetlen, hogy a dobogóért harcoljunk jövőre.”

„De akár lesz pezsgőzés, akár nem, közelebb akarunk kerülni a három élcsapathoz, sőt, jövőre következetesebben szeretnénk harcolni ezzel a három istállóval.”

Ricciardo elismeri, a 2019-es idény nem volt tökéletes, ugyanakkor úgy érzi, sok mindent tanultak, ami segítheti őket a jövő évre való felkészülésben.

„Pontosan tudtam, hogy időbe telik eljutni ezzel a csapattal oda, ahová szeretnénk. Még nem tartunk itt, de szerintem az évad második felében már következetesebbek voltunk. Ez pedig pozitívum” – magyarázta.

„Szóval most van némi lendületünk, és fontos, hogy ez a lendület megmaradjon a gyárban a télen. Én is elkezdek több dolgot várni már, nemcsak magamtól, de a csapattól is. Ugyanakkor azt hiszem, rengeteget tanultunk. Azt tudom, hogy én sokat tanultam. Az eredmények nem mindig voltak olyanok, mint amilyeneket szerettünk volna, de egyértelmű, hogy nem úgy tekintek erre a szezonra, amit minél előbb el kell felejteni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!