Ricciardo: Csak két dologban bízhatok

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a Szingapúri Nagydíj időmérőjének kezdetén még abban bízott, hogy a pole-ért harcolhat, azonban csak a 6. helyet szerezte meg.

Ricciardo és a Red Bull számára jól alakult az időmérőig a Szingapúri Nagydíj hétvégéje – az ausztrál pénteken megnyerte az első szabaedzést, majd az időmérőn a Q1-et is, és a Q2-ben is ígéretesen alakult a helyzet számára.

A Q3-ban azonban küszködött, és nem tudta felvenni a versenyt az élcsapat többi tagjával, végül pedig majdnem 1 másodperces hátránnyal zárt a 6. helyen.

„Őszintén szólva volt egy kis motorproblémánk, de nem ez volt az oka annak, hogy ekkora tempót veszítettünk az időmérőn. Erre most még nincs válaszom” – mondta Ricciardo.

„Ott voltunk, változtattunk a harmadik szabadedzés után ma reggel. Versenyzőként rögtön tudod, ha egy módosítás működik, és a Q1-ben úgy tűnt, hogy ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk” – folytatta.

„Úgy tűnt, hogy mindenki másnak megy, mert a többiek találtak 1 másodpercet, ha nem többet, mi pedig ott maradtunk, ahol voltunk.”

„Nem tudom, miért mi voltunk az egyetlenek, akik nem találták meg a kellő köridőt.”

Ricciardo egyelőre nem tudja, hogy a versenytempó segítget-e rajtuk, mivel a szingapúri pályán nehéz előzni.

„Most épp azon vagyok, hogy az időmérőn túltegyem magam. Még túl korai megmondani. Még ha jó is a tempónk, nehéz itt előzni. Megpróbálunk tenni valamit. Csak abban bízhatunk, hogy az elöl lévőknek elfogy a gumijuk, és két kiállással mennek majd.”

„Különben, ha mindenki egykiállással megy, akkor pedig csak az segíthet, ha valaki berohan a pályára, mint 2015-ben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek