Ricciardo csúcsformában, a második edzést is behúzta a Ringen! - F1VILÁG.HU

Ricciardo csúcsformában, a második edzést is behúzta a Ringen!

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Austria

Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén is, így a Red Bull ausztrálja bombaformában kezdte a hungaroringi hétvégét.

A balesetekkel és kicsúszásokkal tarkított gyakorláson Ricciardo 1 perc 18,455 másodperces időt ért el, és közel 2 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a másodikként végző Sebastian Vettel (Ferrari).

A 3. pozícióban a Mercedes ifjú versenyzője, Valtteri Bottas zárt, megelőzve honfitársát, a Ferrarival versenyző Kimi Räikkönent.

A világbajnoki tabellán mindössze 1 pontos lemaradásban lévő Lewis Hamilton mindössze 5. lett, hátránya bő 3 tizedmásodperc Ricciardóhoz képest.

1

A Red Bull másik versenyzője, Max Verstappen a 6. pozícióban zárt, megelőzve Nico Hülkenberget (Renault).

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso ezúttal is a top 10-ben zárt, egészen pontosan a 8. pozícióban. A spanyolt honfitársa, Carlos Sainz (Toro Rosso), valamint csapattársa, Stoffel Vandoorne (McLaren) követte a 9. és 10. helyeken.

A 11. és 12. pozíciókban a Force India versenyzői zártak, őket Daniil Kvyat (Toro Rosso), valamint a két Williams követte Lance Stroll – Felipe Massa sorrendben.

A másfélórás gyakorláson a kisebb kicsúszások mellett két nagyobb baleset is borzolta a kedélyeket: előbb Pascal Wehrlein vágódott a gumifalnak a 11-es kanyarban, majd később a célegyenesre ráfordítóban Jolyon Palmer is a falnak csapta Renault-ját.

Hirdetés

2

Szerencsére mindkét versenyző sérülések nélkül úszta meg a bukást, autóik azonban jelentősen összetörtek.

A hétvége programja szombaton 11 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérő edzést délután 14 órától tartják.

A 2. szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!