Ricciardo: De mi van, ha Verstappen idén bajnok lesz?

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A 2019-ben már a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elárulta, lélekben felkészült arra az esetre, ha korábbi csapattársa, Max Verstappen a Red Bull színeiben világbajnok lesz az előttünk álló szezonban.

A 2019-ben már a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elárulta, lélekben felkészült arra az esetre, ha korábbi csapattársa, Max Verstappen a Red Bull színeiben világbajnok lesz az előttünk álló szezonban.

Ricciardo tavaly nyáron jelentette be nagy meglepetésre, hogy elhagyja a Red Bull csapatát, F1-es pályafutását pedig a Renault-nál folytatja.

Tette ezt annak ellenére, hogy korábbi csapata, a Red Bull sokat szenvedett az elmúlt években a Renault-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt. Az energiaital-gyárosok emiatt 2019-ben már a Honda erőforrásaival vesznek részt a bajnokságban.

Ricciardo elárulta, fel tudná dolgozni azt, ha a Red Bull a Hondával idén sikeres lenne, sőt, még azt is, ha Verstappen megnyerné a bajnokságot az előttünk álló idényben.

„Ami azt illeti, a döntési folyamatom része volt az is, hogy belegondoltam, ’mi van akkor, ha a Honda és a Red Bull kicsinál mindenkit az új szezonban, és mi van, ha Max világbajnok lesz?’” – mondta a rutinos versenyző a RACER-nek.

„Szóval már végiggondoltam ezt, és el tudom fogadni. Alapvetően azt gondolom, hogy ehhez a döntéshez az vezetett engem, hogy mindentől függetlenül szükségem volt a váltásra. Még ha a csapat uralkodik is 2019-ben, nem tudom, hogy ez meggyőzött volna-e engem arról, hogy mindent ki tudok hozni belőle, és van értelme.”

„Szóval végiggondoltam mindent, és úgy gondolom, ettől függetlenül jó döntést hoztam.”

Ricciardo 7 versenyt nyert a Red Bull színeiben, a bajnoki címre azonban soha nem volt reális esélye. Ennek ellenére az ausztrál azt mondja, nem úgy távozik a csapattól, hogy elszalasztott lehetőségeket.

„Nem, nem mondanám azt, hogy bánok bármit is. Egyáltalán nem. Nem is igazán voltak más opcióim, szóval nem az a helyzet, hogy két éve mondjuk aláírhattam volna a Mercedeshez, de nem akartam. Szóval nem bánok semmit, elégedett vagyok.”

„Nézzük csak meg a 2018-as és a 2015-ös évet: voltak frusztráló szezonjaim, de mindig elégedett voltam azzal, ahogy kezeltem ezeket. Nem az van, hogy utólag azt mondom, ’ha keményebben dolgoztam volna, nem kerültem volna ilyen helyzetbe, és jobbá tehettem volna a saját dolgaimat’.”

 

Kapcsolódó cikkek

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek