Megosztás:

Ricciardo: Dobogó, de akár győzelem is lehet ebből

Ricciardo a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását holnap.
Ricciardo a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását holnap. © Red Bull Racing

DanieL Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a dobogó lehetősége mindenképpen benne van a vasárnapi versenyben – de akár a győzelemért is harcolhatnak majd.

Ricciardo a negyedik rajtpozíciót szerezte meg a szombati időmérőn, és mindössze 0,05 másodperccel maradt el csapattársától, Max Verstappentől, aki a harmadik helyről indulhat majd.

„Reálisan nézve száraz körülmények között nem voltunk harcban a pole-ért, de esőben számíthattunk volna rá” – nyilatkozta az ausztrál az időmérőt követően. „Úgy, hogy fél másodperccel maradtunk el a pole-t érő időtől, nem nagyon kérhettünk volna ennél többet – különösen úgy, hogy Lewis a Mercedesben mindig nagyon gyors itt.”

„Nyilvánvalóan az, hogy fél tizedmásodperccel maradtam el Maxtól, nem olyan jó, de már túl sokszor volt ilyen. Összességében ma a lehető legtöbbet hoztuk ki az autóból.”

Ricciardo mindenképpen arra számít, hogy az élmezőnyben, azon belül is a top 3-ban küzdhetnek majd vasárnap.

„Azt hiszem, a dobogós helyezés elérhető, mert Vettel hátul van, Bottas pedig… Nos, a Mercedes hosszú etapos tempóját nehéz megítélni. Száraz pályán a dobogó benne van, de ha esik, akkor beszélhetünk a győzelemről is. Azt hiszem, pezsgőzhetnénk majd” – mondta.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Egy harmadik időmérős hellyel ajándékozta meg magát 20. születésnapja alkalmából Max Verstappen...

Hozzászólások

( komment)