Ricciardo egy hajszállal Räikkönen előtt Bakuban - F1VILÁG.HU

Ricciardo egy hajszállal Räikkönen előtt Bakuban

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azeri Nagydíj második szabadedzésén. A sanghaji győztes mögött Kimi Räikkönen lett a második, Max Verstappen a harmadik.

Az időjárási körülmények valamelyest hűvösebbek voltak a délutáni gyakorláson, mint délelőtt, a csapatok pedig szokásuknak megfelelően a második szabadedzésen az időmérő-szimulációk mellett már nagy hangsúlyt fektettek a hosszú etapokra is.

A legjobb köridőt végül a Kínai Nagydíjon győztes Daniel Ricciardo futotta meg: az ausztrál 1 perc 42,795 másodperces idővel végzett az élen, és mindössze 69 ezreddel utasította maga mögé a Ferrari versenyzőjét, Kimi Räikkönent.

A Red Bulloknak igencsak fekszik a bakui pálya, hiszen Max Verstappen is gyorsnak mutatkozott: 116 ezredes lemaradással harmadik lett, és ezúttal jóval produktívabb munkát végzett, mint délelőtt, amikor is fél óra után a falnak csapta autóját. A holland programja viszont így sem volt problémamentes, a tréning végén ugyanis versenygépe lelassult a pályán.

Fotó: Red Bull Racing

A negyedik és ötödik helyen a két Mercedes zárt Valtteri BottasLewis Hamilton sorrendben, az ő hátrányuk azonban már 7 illetve 8 tizedmásodperc volt Ricciardóhoz képest.

Fernando Alonso a 6. helyen zárt a McLarennel, mögötte Esteban Ocon 7., Carlos Sainz pedig 8. lett. A top 10-ben Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg végzett még.

A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel ezúttal is meglepően hátul végzett: a német 1,3 másodperccel lemaradva csak 11. lett, megelőzve Sergio Perezt, Romain Grosjeant és Lance Strollt.

Fotó: Scuderia Ferrari

Az Alfa Romeo Sauber pilótái közül Charles Leclerc volt a jobb ezúttal: a monacói a 16. legjobb idővel fejezte be a második tréninget, Marcus Ericssonnak azonban váltóproblémái voltak, így csak az utolsó helyen végzett.

Az Azeri Nagydíj programja szombaton 12 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, az időmérőt pedig 15 órától tartják majd.

Hirdetés

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!