Ricciardo: Egy Renault-motorral a McLaren nagyot lépne előre - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Egy Renault-motorral a McLaren nagyot lépne előre

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy véli, egy Renault-motorral a McLaren csapata elég erős lenne ahhoz, hogy nagyot lépjen előre jövőre.

A patinás brit istálló 2018-ban jó eséllyel a francia gyártó motorjait használja a Forma-1-ben – a legfrissebb hírek szerint az erről szóló döntés már ezen a héten megszülethet, amennyiben a Toro Rosso megállapodik a Hondával.

Márpedig, ha a McLaren egy erősebb motort kap a következő idényben, nagyot léphet előre – erre Ricciardo is felhívja a figyelmet.

„Azt gondolom, hogy a McLaren egy Renault-motorral sokkal erősebb lenne” – idézi az ausztrál szavait a Marca című spanyol lap.

„Sajnálatos módon a Honda az elmúlt években nem tudta elérni azt, hogy gyorsabbá tegye a McLarent. Úgy gondolom, automatikusan gyorsabbak lesznek, ha egy Renault-motort, vagy egy másik erőforrást kapnak, mert az autó nagyon jónak tűnik. Szóval gyorsabbá válhatnak a következő idényben.”

Ricciardo hozzátette, nagyon bízik abban, hogy jövőre Fernando Alonso egy igazán versenyképes autóba ülhet majd.

„Jól keres, szóval nem hinném, hogy annyira szenved” – mondta nevetve az ausztrál, majd komolyra fordította a szót: „Nagyon kedvelem és tisztelem Fernandót. Szeretném, ha kevésbé szenvedne a pályán, és egy top autóban láthatnánk őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!