Ricciardo egyelőre nem bízza el magát - F1VILÁG.HU

Ricciardo egyelőre nem bízza el magát

HIRDETÉS

A Toro Rosso versenyzője, Daniel Ricciardo nagyon bízik abban, hogy 2014-ben ő lehet majd Sebastian Vettel csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál.


A Toro Rosso versenyzője, Daniel Ricciardo nagyon bízik abban, hogy 2014-ben ő lehet majd Sebastian Vettel csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál.

Az osztrák istálló továbbra sem döntött arról, hogy ki lesz a csapattól az idény végén távozó Mark Webber utódja.

A versenyzői ülésre Ricciardo pályázik a legnagyobb eséllyel, a Red Bull azonban egyelőre még nem hozott döntést jövő évi felállásával kapcsolatban.

A hírek szerint az ausztrál versenyző nemrégiben a világbajnok alakulat Milton Keynes-i főhadiszállásán járt üléspróbán, és állítólag nem ment minden zökkenőmentesen: egész egyszerűen ugyanis nem fért bele a jövő évi, RB10-es versenygépbe.

„A csípőmről van szó” – mondta az ausztrál versenyző a The Telegraph című angol lapnak. „Nagyon széles csípővel rendelkezem. Szóval nem a fenekemmel van baj. Egyszerűen csak genetika.”

„Már amikor leszerződtem a Toro Rossóhoz, akkor is volt néhány üléspróbánk, és alaposan körbemértek, hogy a pilótafülke azon része egy kicsit szélesebb legyen.”

„De igen, hallottam, hogy Adrian [Newey] szeret szűk versenyautókat építeni. Nem sokat tudok kezdeni ezzel. Ha komoly diétára is fogom magam, a csípőm akkor sem fog változni.”

Bár Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Belgiumban kijelentette, még nem dőlt el, hogy ki lesz Sebastian Vettel csapattársa 2014-ben, Ricciardo bízik abban, hogy lehetőséget kap az osztrák istállótól.

„Amíg nincs ténylegesen eldöntve a dolog, addig nem pörgök rá túlságosan a dologra. Ha tehát mégsem jön össze, nem fogom felakasztani magam. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogyha lehetőségem lesz Vettel oldalán versenyezni, nem lesz könnyű dolgom. De nagyon szeretném ezt az esélyt, hogy bizonyíthassam mindenkinek, mire vagyok képes. Szeretném tudni, hogy képes vagyok-e beleszólni a nagyok játékába. Ha nem, legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam. De hiszem, hogy képes vagyok rá.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!