Verstappen vs. Ocon

Ricciardo egyre kényelmesebben érzi magát a Renault-ban

Fotó: Renault
Fotó: Renault
A top 10-ben zártak a Renault versenyzői a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapján – Daniel Ricciardo azt mondja, elégedett a nyitónappal, habár van még hová fejlődniük.

Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a Renault-hoz az idei évre, így számára még elsősorban a francia istálló versenyautójának kiismerése jelenti a fő feladatot.

Ricciardo végül a 8. legjobb idővel zárta a második melbourne-i szabadedzést, alig néhány századdal lemaradva csapattársától, Nico Hülkenbergtől.

„Jó volt végre teljesíteni az első napot. Elég mozgalmasan alakult a hét, szóval az, hogy teljesítettük a pénteki edzéseket, nagyszerű” – mondta a hazai versenyére készülő pilóta.

„Volt néhány következetes etapunk a második edzésen, és kétségkívül egyre kényelmesebben éreztem magam az autóban minden egyes etapban. Sokat kell még tanulnunk, fejlődnünk kell, de kezdünk odaérni.”

„Számomra még mindig az autó megértése a legfontosabb, és ma sikerült jó kezdést produkálnunk. Az időmérő érdekes lesz holnap, de nagyon várom már.”

Fotó: Renault

A Renault másik versenyzőjének, Nico Hülkenbergnek nem volt ilyen sima napja: az első edzésen sok időt töltött a garázsban egy technikai probléma miatt.

„Sikerült összekapnunk magunkat a közel sem ideális első edzés után” – mondta a német.

„Jól alakult a második tréning, és következetesek is voltunk. Rögtön kényelmesen éreztem magam az autóban, ami az egyik legfontosabb dolog egy versenyző számára.”

„Ez a pálya teljesen más, mint amelyiken teszteltünk, de jól éreztem magam odakint, és sikerült elvégeznünk a tervezett programot délután. A hosszú etapok jók voltak, de rengeteg adatot kell még elemeznünk este, a holnapi időmérő előtt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek