Ricciardo: Egyszer szeretnék Hamilton csapattársa lenni

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, március-április környékén szeretne döntést hozni arról, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2019-ben. A rutinos pilóta egy napon szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa.

Ricciardo szerződése az idei szezon végén lejár a Red Bullnál, és miután a Ferrarinál és a Mercedesnél is lehet üresedés 2019-re, a rutinos versenyző szeretné nyitva hagyni lehetőségeit.

A Red Bull versenyzője elárulta, nem akarja a „nagykutyát” játszani, csapata pedig pontosan tudja, hogy szeretne még várni egy ideig az új szerződéssel.

„Nem akarok fenyegetőzni, hogy én vagyok a nagykutya, és az összes kártya az én kezemben van, és mindenki rám figyeljen, várjon a döntésemre” – mondta az ausztrál.

„Az elmúlt szezon vége óta beszéltem röviden a Red Bull-lal, és ők sem adtak nekem ultimátumot. Nem raktam elém szerződést, mondván, hogy írjam alá, vagy tovább állnak. Kedvesek velem és adnak némi időt – megértik, hogy látni akarom, hogy állunk a teszteken, és az első, vagy a második versenyen.”

Miközben Ricciardo jövője még nincs kőbe vésve, Max Verstappen már tavaly aláírta új szerződését 2020-ig. Az ausztrál szerint ez a legfőbb oka annak, hogy ennyit foglalkozik a média az ő sorsával.

„Az egyetlen oka annak, hogy ennyit kérdezgetnek a szerződésemről, hogy Max már aláírt. Ha Max nem írta volna alá a szerződését, szerintem nem faggatnának ennyit. Egy évvel korábban aláírni elég korai, októberre hagyni pedig túl késő. Várjuk meg a március végét, vagy az áprilist – pár verseny után már elkezdjük látni, mi is a helyzet.”

A tavalyi Amerikai Nagydíjon Ricciardo némi olajat öntött a tűzre, amikor azt mondta, szívesen lenne Lewis Hamilton csapattársa a Forma-1-ben. Az ausztrál most ismét kitért erre: azt mondta, úgy akar bajnok lenni, hogy a legjobbakat győzi le, és szívesen versenyezne Hamilton oldalán.

„Soha nem foglalkoztatott túlságosan az, ki is a csapattársam. Lehet, hogy hazugnak neveznek majd ezért, de én gyors csapattársat akarok. Két okból is jó: egyrészt mindig többet hoz ki belőled, másrészt mindig látod, milyen szinten is állsz. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, de úgy, hogy én vagyok a legjobb, nem pedig úgy, hogy én vagyok a legszerencsésebb.”

„Ha megnyerem a bajnoki címet, tudni akarom, hogy én voltam a legjobb abban az évben. És ahhoz, hogy a legjobb legyél, le kell győznöd a legjobbat. Max személyében igazán jó csapattársam van. De egy ponton szeretnék Lewis ellen versenyezni – függetlenül attól, melyik csapatról is van szó. Jó móka lenne.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek