Megosztás:

Ricciardo: El akartam terelni a figyelmet Hamiltonról

Ricciardo a 19. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba.
Ricciardo a 19. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzőjének az volt a célja a versenyen, hogy Lewis Hamilton mellett kicsit ő is reflektorfénybe kerüljön a televíziós közvetítésben – úgy érzi, sikerült.

Ricciardo számára nem indult szerencsésen a hétvége, az ausztrál pilóta az időmérő edzésen ugyanis turbóproblémák miatt megállni kényszerült, így csak az utolsó előtti helyről várhatta a piros lámpák kialvását.

Ennek ellenére a Red Bull-pilóta remek teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett, így közvetlenül csapattársa mögött ért célba. Az ausztrál nagyon élvezte a versenyt, ez a futam utáni nyilatkozatában is látszódott.

„A végén az ötödik hely volt a maximum” – nyilatkozta Ricciardo. „Nem tudtam volna közelebb kerülni a srácokhoz az elején. Őrült futam volt, végig csatáztam valakivel, szóval nagyon élveztem.”

„A tv közvetítés figyelmét kicsit el kell fordítani Lewis Hamilton felől, ez az, amit én csináltam, megpróbáltam rivaldafénybe kerülni” – viccelődött Ricciardo.

A Red Bull egy motorfejlesztési csomaggal érkezik a Hungaroringre, így a csapat és az ausztrál versenyző is nagyon várja már, hogy mire lesznek képesek az újításokkal.

„Nagyon izgatott vagyok emiatt, alig várom már. A budapesti egy remek pálya” – mondta.

Ricciardo búcsúzóul elsütötte a külföldiek által kedvelt „Hungary-hungry” (jelentésük: Magyarország-éhes) poént is: „Magyarországra megyünk, és most éhes vagyok, szóval később találkozunk!”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Igazi dráma a Ferrarinál: Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen autóján is 2-3 körrel a verseny...

Hozzászólások

( komment)