Verstappen vs. Ocon

Ricciardo elárulta, milyen volt vezetni az új Red Bullt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Megejtette új, RB14-es versenyautójának ’shakedown’-ját a Red Bull Forma-1-es csapata, Daniel Ricciardo pedig rögtön be is számolt az élményről.

Az ausztrál versenyző Silverstone-ban próbálhatta ki az energiaital-gyárosok új betontorpedóját, habár a körülmények nem voltak túl kedvezőek.

Az első köröket persze még korántsem lehet igazi tesztnek nevezni, hiszen a szabályok szerint legfeljebb 100 km-t lehet így megtenni, ráadásul a Pirelli demóabroncsait kell használni.

Ricciardo ennek ellenére nagy vigyorral az arcán szállt ki az RB14-esből.

„Elég hűvös volt a pályán, de jó volt újra versenyautóba ülni” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Hosszú volt a holtszezon, túlságosan is hosszú! Mindig nagyon izgalmas az, amikor felbőg a motor, és aztán az ember elhagyja a bokszot, és azt látja a tükörben, hogy minden csapattag figyel.”

„Megtettünk néhány kört az új autóval. Váltogattam felfelé, a hangok pedig ismerősek voltak – szóval jó volt visszatérni a pályára!”


Riportfilm a Red Bull RB14-es modelljéről

„Az autó egyébként ismerősnek tűnik, ami jó. Semmi olyat nem csinált, ami megijesztett volna, nem volt semmi váratlan dolog. De ilyen körülmények között – hideg időben, vizes pályán –, ráadásul demóabroncsokkal nem lehet reprezentatív munkát végezni. De az ilyen szegényes körülmények között jónak tűnt!”

„Az autó egyébként jól néz ki, jókat mondanak róla, de elvégre a legfontosabb az, hogy gyors legyen és győzzünk!”

Fotók a Red Bull RB14-es első tesztjéről
 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek